Tapeter från Helvetet

image26

I och med den uppsagda lägenhet och ihopflyttningsbeslutet med Johan har Hemnet blivit min nya drog. Och lika mycket som jag faktiskt spanar efter vettiga lägenheter gillar jag att spana runt på hur folk har det hemma. Och tyvärr har så många det såååå fult att klockorna stannar. Hittade en fin (och dyr) lägenhet i Haga just nu. Som skulle behöva nytapetsering och fulsanering i precis varje rum. Eller vad säger man om den här tapeten?


Sundsvall har börjat få lite happenings

Hoppsan hejsan, det börjar faktiskt hända en hel del roliga saker i Sundsvall. Nästan varje helg erbjuds det någonting skoj och det vore fel att klaga. Förra veckan var Anna och Idde här och ikväll har jag varit på Casinot för att se/recensera deras komedisatsning tillsammans med Norra Brunn. Trevligt, om än lite ojämt. Recension kommer i tidningen på lördag. Redan imorgon vankas dock nästa grej, Mustasch och Corroded lirar på Stadshuset. Ska dit såklart och skriva såklart. Blir nog riktigt bra tror jag, många som ska gå och bra hype ligger i luften. Sen blir det en lugn lördagförmiddag innan Jenny kommer över på tacos, vin och schlager. Efter det blir det förhoppningsvis utgång. Confusions har releasefest och Skeppan avslutningsfest, men just nu lutar det åt Aveny (!) av alla ställen. Blir till att hålla i hatten med andra ord.

Nu sömn. I morgon frukostpump, besök på Superiet och jobb/plugg.

Dagens stavfel

(gud vilken torr svensklärarhumor det är idag, men så får det vara, jag klev som sagt upp tidigt)

Gatufesten släppte sina första artister idag och det är ju inte så många överraskningar även om det var roligt med Evergrey, Crash Diet och Hardcore Superstar.

Hittade dock en intressant stavning av ordet genre (eller rättare sagt en böjning).

"Det är bredare, aktuellare än någonsin och vi har alla schangers representerade. Nivån på både scen 2 och 3 höjs rejält med större artister än vad vi kunna erbjuda tidigare. Vi är mycket nöjda så här långt och lovar att presentera ytterligare dragplåster och guldkorn inom kort!"

Schangers? Rätta mig om jag har fel, men genrer är den korrekta stavfelen och schangers är förmodligen mer ett uttal/stavning som härrör från en efterfest efter gatufesten. Eller så har ledningen drabbats av Schlageryra och uppfunnit en egen tolkning av ordet genre.

Dröm vs verklighet

Strax innan jag vaknade imorse drömde jag en fin dröm. Det var sommar och jag och Johan var precis på väg för att ha en mysig picnick. Med oss hade vi grillad kyckling och kall öl. Perfekta förutsättningar för en perfekt dag helt enkelt. Precis innan dröm-Sofia och dröm-Johan skulle gå på picknicken hör vi något ljud. Dröm-Sofia går för att kolla och inser två sekunder senare att det var mobilen och väckning.

Klockan var strax över 6 och istället för sommarvärme väntade ett Härnösand med isvindar modell naturkatastrof.

Och det fanns verkligen ingen kall öl. Däremot överflödig information, kaffe och tristess. Sista föreläsningen skolkade jag från och höll nästan på att blåsa av vägen med tjockbilen.

Jag känner mig gammal

Oj så gammal jag känner mig helt plötsligt. Eller ja, hela dagen har väl succesivt varit en uppvisning av stigrande tantighet. Var förvisso på Body pump igår, men som den tant jag är drog jag på mig en nackspärr som märktes under både fredagkvällen och lördagsförmiddagen. Det kurerades med både Zon och Ipren, men ingenting gjorde saken speciellt mycket bättre. Åkte hem till föräldrarna och bäddade ner mig i deras bubbelbad för lite värme och massage vilket gjorde tantnacken bättre. Men den planerade utgången fick ställas in, middagen hos Johans föräldrar följdes istället för klackar i tacket och öl, upp med Hemmakväll och Ben & Jerry. Vilket egentligen, om sanningen ska fram, är ett rätt skönt alternativ det med om man har rätt sällskap i soffan. Men när jag, utanför Hemmakväll, möter två 18-åringar från innebandylaget, tydligen i färd med en hejdundrans utekväll, kände jag mig verkligen hysteriskt gammal där jag gick med min Hemmakväll-påse. Knappt 23-år och mentalt en 60+ tant. Skönt, men oroväckande.

Fast å andra sidan. Jag kan njuta av en Cherry Garcia ikväll samt slipper vakna med hejdundrans baksmälla i morgon. För då ska vi nämligen gå på lägenhetsvisning av finläggan med öppen spis. Ja. Tant/vuxenvarning it is.  Och i veckan ska jag köpa ett brodyrkit. På allvar (men på broderiet står det förvisso: Jag tillber satan och säljer mig själv på gatan, så det är inte såååå tantigt ändå.)

En bra fredag

Fredag och mjukstart på helgen. För min del lunchpump, fredagsbast och ekolunch på Tant Anci och Fröken Saras med Frida. Sen anslöt Jenny och sa barnförbjudna saker som fick den tjuvlyssnande lilla ungen att spärra upp ögonen. Mycket roligt dock.

Ikväll blir det Anna och Idde på våningen. Kan bli riktigt bra tror jag (som den smygtant jag är). Imorgon blev det ingen fest, men ev. utgång ändå. Och på söndag siktar vi på att se Cloverfield.

En bra helg på pappret, helt klart.

Hoppsan vilken dag

Jävlar vilken dag. Sov hos J inatt och hann knappt komma innanför dörren innan det börjar hända saker. Jag får klartecken med Edguy-intervju på båten (tjo och tjim vad kul, har ni frågor så lämna i kommentatorfältet) och ett jobberbjudande (i princip) att dö för. Efter det ringer Ralf från Mustasch och jag kör en intressant telefonintervju med Mustasch mycket trevliga, korsordslösande sångare. Strax efter blir det intervju med förbandet Corrodeds sångare som också är trevlig. Skriver lite samtidigt som J klarar Ratchet & Clank med pompa och ståt. Sen åker vi ner till Grönborgsgatan för att spana på lägenhet. Den var dock lite liten, nytt span i morgon. 3:a på Fridhemsgatan. Efter lägenhetsspanande studsade jag över till Helex för en timmes välbehövlig combat. Lite seg, men okej. Kommer hem, listar tio bästa spelen någonsin samtidigt som jag kollar på CL-fotbollen med både katt och dator i knät.

Saker går bra nu helt enkelt. Imorgon blir det skrivande, pluggande, lägenhetsspan och häng med Jenny. På fredag väntar Anna och Idde på Våååååååningen och på lördag är det fest. Söndag landar jag i soffan med J, Pizza och film. Sa jag att saker var bra?

Den effektiva växeln

Jag skulle kunna hålla en kurs i ineffektivitet. Berätta hur man kan få en hel arbetsdag att förflyta utan att göra någonting konstruktivt alls. Men jag skulle även kunna hålla en kurs hur det är att slå på överväxeln. Som jag gör ibland. Från 0 till 100 är ingenting ovanligt för min del och så var det nyss. Slackermorgon med dålig pluggdiciplin, långsamt jobbtempo och mest dumsurfande på nätet byttes för någon minut sedan till ett rasande nu-ska-jag-jobba-tempo.Men det är klart. Blir man motiverad går det lite lättare. Som när man försöker rigga en intervju med Edguy. Håll tummarna för att det går i land, skulle bli helgrymt att få fråga ut den tyska spelevinken om hur Avantasia kommer se ut på scen nu i sommar.

Förändring

Så. Nu är lägenheten uppsagd. Den 1 juni måste jag vara utflyttad och även om det känns vemodigt (jag älskar verkligen min lilla 2:a här på Södermalm med utsikt över hamnen och mysig balkong) blir det ändå spännande med förändringen. Var vi nu än flyttar, för någon ny lägenhet är inte hittad än, men visningar är inbokade. Och på tre månader bör någonting fint dyka upp. Annars är det bara att bo hemma hos mamsen och papsen/i sommarstugan tills någonting dyker upp. Så jag är inte orolig. Mer förväntasfull. Blir bra det här.

Annars känner jag mig rätt sliten efter helginnebandyn. Trött i kroppen och lite öm i knät, inte lika illa som befarat, men tillräckligt för att vila från innebandyn ikväll. Bara en match kvar den här säsongen. Sen blir det vila från innebandyn i ett antal månader, kan nog vara bra för knät. Kroppen i sig är också rätt trött efter matchen, men jag trodde jag skulle ha mer ont eftersom det var en fysisk match med rätt hårda närkamper. Inte ens mitt superfall känns, men är man gjord av stål så är man ;)

Just ja. Såg Sweeney Todd med Johan och syrran i helgen. Väldigt bra, såklart. Supersnygg, såklart. Bra musik, såklart. En fundering dock, om jag inte är helt fel ute är Depp Oscarsnominerad för bästa manliga huvudroll iom rollen som Sweeney Todd. Inte för att han är dålig, absolut inte. Men om någon borde vara nominerad är det Helena Bonham Carter som (precis som vanligt) gör en hysteriskt bra roll. Rollen är förvisso ungefär samma typ som hon brukar ha, dvs hispig, lätt galen och med ett sjukligt utseende, men ingen kan göra den bättre än fröken Bonham Carter. Fan, måste se om Fight Club snart. På tal om bra filmer. Och bra skådespelare.

Svajigt

Först tänkte jag blogga lite hatiskt om hur jag hatar innebandy, mitt knä och Sollefteå för att samtidigt googla lite över gör-det-själv-atombomber jag kunde bygga och skicka med destination helveteshålan. För ja, vi förlorade mot Sollefteå idag. Och det är inte det att jag inte kan ta en förlust, men vi förtjänade verkligen att vinna. Det gjorde vi. Ibland rullade vi boll som om vi aldrig gjort annat och radade upp finläge efter finläge. Utan att få in bollen. Jag hade redan från början ont efter gårdagens innebandymatch (då vi vann!), men vägrade (dum som jag är) att vila. Vilket känns nu. Poängskörden för min del blev en assist plus ett dyk när deras målvakt fällde mig som fick finjohan att få en hjärtattack uppe på läktaren. Efter matchen var jag arg som ett bi och frustade mer än jag pratade, men i frustningarna gick det att urläsa jag....hatar....innebandy.....och....jag....hatar......sollefteå.

Men ändå sitter jag här glad och på utmärkt humör. Varför? Hemligt, men i morgon säger jag upp lägenheten i alla fall.

I väntan på Rockband

Gjorde ett skitroligt reportage om Rockband igår på domsaga, kommer i tidningen på tisdag. Tills dess (och tills spelet faktiskt släpps i Europa) återupplever jag The Gameplayerz fantastiska tolkning av Main Offender i Leipzig.

http://gameplayer.se/videoplayer.php?video=7689

Imponerande

Människor med mycket styrka och perfekt kroppskontroll är alltid imponerande. Kolla in klippet nedan (ja, det är lite homoerotiskt, men strunt i det)


Daas ist Sparta!

Helgen har varit grym. Såklart. Fruktsallad både lördag och söndag, god mat hela helgen och trevligt sällskap. Helgens spel var NBA 08 (och Guitar Hero som jag utklassade J i ;) och jag har rätt bra energi inför pluggveckan. Men jag stör mig ganska mycket på att jag inte kommer in på konferensen på FC, ungefär en vecka sedan jag mailade teknikern, men det verkar ju knappast vara prio ett. Huvudsaken är väl att jag kommer in till v. 11 då hemtentan läggs ut. Annars blir det knivigt.

Roligaste (och mest oväntade) sysselsättningen för helgen var för övrigt igår kväll då jag och J, inspirerade av Beléns 300-citat på spanska, kollade in The scene i 300 (This is spaaaaarta) på alla möjliga språk. Jag gillade den tyska versionen bäst, Das ist Sparta!, men spanskan var inte helt dum den heller. Italienska och franska var lite för mesigt. Men nästan roligast var den audiovisuella engelskan man kunde välja där en proper brittisk röst berättade vad som hände, så man skulle kunna hänga med även om man var blind. För 300 är ju en bra film att se om man är blind. För den bygger ju inte alls till 99% på det visuella. Inte alls. Undrar hur han berättar om magruteorgien... Vi blev dock så till oss av blindrösten så vi hoppade till ett slag för att se hur han beskrev det. Och mycket riktigt. Proper och sakligt berättade han om hur blodet sprutade och benen flög. Mycket, mycket roligt. Antagligen betydligt mycket roligare än den skolbok som jag borde läsa istället för att dumblogga.

Februaris playlist

Sofia Ödmjuk är i farten igen. Precis hemkommen från gymmet där jag testade min nya fina gym+löpbandsplaylist för februari och precis som i Januarifallet är den helt tokgrym. Så grym att jag skulle kunna bli spinninginstruktör bara för att få sätta ihop fler perfekta playlist. Här är härligheten:

1. Double Trouble - Harry Potter Soundtrack
2. Dancing Lasha Tumbai - Verka (melodifestivalkillen från förra inlägget, perfekt låt för att komma igång)
3. Wild Dances - Ruslana (också melodifestival, men det passar ju bra nu)
4. The other side - Aerosmith
5. From the cradle to enslave - Cradle of filth
6. Die another day - Crashdiet
7. Remains of the day - Corpse bride soundtrack
8. Cyanide - Deathstars
9. Eruption - Die apocalypische reiter
10. Mansion - Timesplitter soundtrack
11. Aint´it fun - Gun´s n roses
12. Kill it - Helloween
13. Quinna - The kristet utseende
14. Opium - Moonspell
15. Still Alive - Portal Soundtrack (byta här till löpbandet)
16. Ich Will - Rammstein
17. Now, diabolical - Satyricon
18. Violent pornography - System of a down
19. Melek taus - Therion
20. The Sleeping Beuty - Tiamat
21. We gonna drop the atom bomb - Turbonegro
22. Fyra dörrar till min syster - Anna och Idde (nervarvning och stretch-låt)

Kommer ni ihåg Verka?

Så här i melodifestivaltider tänkte jag att vi skulle ta en tillbakablick på förra årets favorit, Verka:




(Och btw; första delfinalen var crap. E-type och Poodles var riktigt kassa och resten likaså. Amy Diamond borde växa upp, Christer Sjögren borde gå i pension och den där tjejgruppen som gick på efter E-type borde skaffa lite utstrålning. Bäst ikväll var den fina fruksallad som vi avrundade kvällen med.)

"Gå inte in i mig"

Helgen tuffar på bra hittills. Dubbelpass igår, lunchpump och långdistansspinning på kvällen. Bra genomkörare och ja, träningsvärken gör sig påmind idag. Efter det kom Peter, Belen, Joel och Helen över på lite tacos, vin och tv-spel. Trevligt det med, såklart. Det brukar ju vara det när man träffar goda vänner. Idag har vi tagit en lång sovmorgon och inlett dagen med lite lost (vi betar av den från grunden och min fråga är fortfarande - vad hände med isbjörnen - när får vi veta?) för att sedan gå över till tyngre saker. Som tv-spel för min del (*host* jobb) och tacomiddagsdiskning för J:s del. Men jag ska ta tag i den andra svängen med disk så det är inte så farligt som det låter. Efter det blir det nog grillad kyckling, soffhäng och en eller två godöl. Det är trots allt lördag och spelledigt från innebandyn för ovanlighetens skull.

Just ja. Rolig incident igår utanför Systembolaget i Bydalen. Jag råkade gå in i en lite kortare kvinna utanför, det var absolut ingen innebandytackling och knappt kroppskontakt alls, men som väluppfostrad tjej pep jag naturligtvis ur mig ett "Oj, ursäkta" som man gör när man råkar gå in i någon kortväxt (som man inte ser för att man är ett huvud högre än henne. Och till traditionen hör som bekant att om någon säger "Oj, ursäkta" så svarar man med: "Ingen orsak" "Ojdå" "det är lugnt" eller någonting annat som passar bra. Den här kvinnan var förmodligen på väg hem för att korka upp helgens första bag-in-box och istället för någon av följande fraser fräste hon, ja, fräste var verkligen ordet:

"Gå inte in i mig".

Nähä. Det förstår väl jag det och blev rätt paff av kommentaren. Som dock blir roligare och roligare ju mer jag funderar på det. "Gå inte in i mig". Nä, det är väl rätt givet att man inte ska gå in i folk, men ändå.

Nu mer tv-spel. Och disk.

Slackvecka

Sofia Slacker är i farten igen. Igår sov vi till halv tolv, tog en spandag på Ikea och mycket bättre blir det inte idag. Men nu är Ikea-sällskapet mormor istället för Johan så det blir lite variation iaf. Sen blir det torsdagshäng med Jenny. Plugg,  vad är det? Har dock läst ut Ambjörnssons intressanta doktorsavhandling om hur genus skapas och känner mig rätt duktig ändå. Att plugga för mycket kan vara skadligt har jag hört. Dessutom lever jag fortfarande lite på att jag fick B på B-uppsatsen. Kändes mycket bra.

Drömde en mardröm inatt för övrigt. Drömde att Macbooken blivit fylld med sand och inte gick att använda. Illa, men kanske ett tecken på att det är dags att göra en större backupkopiering om, gud förbjude, det värsta skulle hända. En dator kan man alltid ersätta, men fem års texter är svårare. Plus att hårddisken börjar bli full. Knappt 2 gb kvar och mer än så behövs ju när jag åker på festivalsommaren och får en massa bilder på burken. Kanske borde jag ägnat mig åt det igår kväll istället för att pyssla med semesterbilderna, men hur roligt hade det varit?

Annars så räknar jag mest ner till glassommaren, och vilket sätt är då bättre än att vara inne på Ben & Jerrys amerikanska sida? Smaker som Nepolitan dynamite, Chubby hubby och Cinnamon Buns får mig att vilja flytta över atlanten och börja hetsäta glass på heltid. Eller åtminstone för en kortare semestersväng.

Vad får man om man kombinerar en lussekatt och en fettisdagsbulle?

image25

.......man får en semelkefka!

(Och vad får man om man mixar en trött spelrecensent med dålig humor? Löjliga fotomanipulationer)

Det bästa sättet att spendera 1113 kronor

Min biljett till Wacken Open Air 2008 har just skickats. Och för 1113 kronor får jag se band som bland annat:

Iron Maiden
Avantasias extremtexklusiva spelning
NIghtwish
Children of Bodom
Gorgoroth (iaf de som är utsläppta ur fängelset ;)
Lordi
Nifelheim
Opeth
Watain
Sabaton
Sturm und drang (som kanske vuxit till sig lite mer sen förra sommaren? Småpojkarna)
Corvux corax (nu när jag vet vad som väntar ska jag definitivt se dem)
At the gates
Ensiferum
Kreator
Sabaton

Osv. Plus kommande band som utannonseras såklart (ge mig King diamond, Tiamat och Therion. Sen börjar jag grina på allvar). Och  minus de obligatoriska banden som man råkar missa för det är trevligare att softa i tältet med en ljummen taxfreeöl. Ge mig festivalsommaren 2008 nu, tack.

Och Sweden Rock Festival får skärpa sig med bokningarna. Gubbigt och tråkigt är ledordet so far. Visst ska jag åka ner ändå, men bakom Judas Priest är det rätt toooooooooomt. Då ser jag mer fram emot Metal Town. Och eventuellt Peace & Love som jag förmodligen ska åka ner på. 69 Eyes lockar mest, även om Wasp, In Flames och Opeth lockar också.

Sveriges sämsta ansiktsminne

Jaha. Då är det bevisat. Sofia Hård HAR Sveriges sämsta ansiktsminne. Det är inte första gången jag hälsar på någon som jag redan träffat, men om man har hängt en hel kväll, spelat biljard ihop och dessutom fått lift hem tycker man ju att man borde koppla ansiktet. Men inte då. Pinsamt Sofia, men nu har jag gjort en mental markering i alla fall. Kom just från musiklunchen på Skeppan, mycket trevligt att få träffa branschfolk och äta god mat. Har redan antecknat nästa träff. Men då vore det ju bra om samtliga hade en stor lapp runt halsen där det står namn, sammanhang och om jag har träffat personen tidigare. Så man har lite koll liksom.

Nu ska jag läsa en dokorsavhandling, dricka te och ladda inför kvällens spinning. Och försöka styra upp så det blir semla ikväll. Det är ju faktiskt fettisdagen och jag har inte fuskat med en tjuvpremiär. Vilket dock är första gången någonsin.

En fin helg

Helgen har varit mycket trevlig. Vi har hyrt film, ätit god mat och maratonspelat Devil May Cry 4. Inte alls fel. Det enda minuset var gårdagens innebandymatch som fortfarande kan göra mig på extremt dåligt humör. Så den pratar vi inte om. Alls. Nu är det spelledigt några helger och förhoppningsvis kan vi komma tillbaka från svackan och spela lite riktig innebandy. Eller åtminstone få rätt studsar med oss. Eller så kan fröken hård börja vinna lite närkamper, kanske till och med göra mål igen. Just ja. Matchen skulle det inte pratas om nej.

Fick för övrigt B på min uppsats, kändes både bra och välförtjänt. Firade med att köpa biljett till Wacken Open Air i sommar. Plus bokat hytt till mig och J på Sweden Rocks hårdrocksbåt i slutet av mars.

Till slut: kom ihåg att rösta på er favoritskribent http://www.level7.nu/quiz/quiz.php?id=109 omröstningen startar idag!

Åldersförödmjukad

Jag vet inte om det var ipoden, mjukisbyxorna eller dödskallevantarna som fick mig att se ung ut. Förmodligen en kombination. Körde nyss lite lunchpump på Helex och på vägen hem svängde jag förbi Ica Bergsgatan för att köpa någonting trevligt att äta. Och eftersom det är fredag och lite festligare än en vanlig dag stod en lite äldre dam och bjöd på provsmakning. Hon viftade dig mig och eftersom jag var hungrig efter träningen provsmakade jag glatt både svamppannan och yogurten (stavas det så?).

- Definitivt godare än skolmaten!  sa provsmakningskvinnan till mig och jag orkade inte lägga in en protest om att det var ca 4-5 år sedan jag gick i en skolform som innebär skolmat. Men det var gott så jag orkade inte vara jobbig.

Kvinnan fortsatte berätta om produkten och vad man kunde hitta på och det dröjde inte länge innan hon fortsatte på inslagen jag-pratar-med-en-tonåring-linje.

- Kan du ju köpa hem och överraska mamma och pappa till middagen, sa hon glatt innan hon kom på att jag kanske var lite äldre än då så hon la raskt till

- Men du bor kanske själv?

- Ehh....ja.... sa jag, men köpte mig en svamppanna för det var gott. Även om man inte tänkt överraska mamma och pappa. Och även om jag kände mig lite förnedrad att ses som en hemmaboende skolungdom när jag snart fyller 23 och har bott själv i ganska många år. Men det är å andra sidan kanske ett tecken på att jag inte är så mogen och gammal ändå, att jag fortfarande blir sur när jag får visa leg. Som i tyskland när jag fick visa körkortet för att kolla på våldsspel, eller när jag var i Sthlm och hade ett kan-jag-få-se-leg-maraton hela weekenden. Ser jag verkligen så liten ut? Herregud, jag är så gammal att jag har en porslinstand liksom, fattas bara rullatorn...

RSS 2.0