Lång dag och felsurf

Har varit igång sedan 03.40. Börjat bli trött. Men det är en bra dag. Tills nu. Skulle gå in på sexans hemsida för att göra lite research till en artikel. Inser dock att kanal6.se handlar om någonting helt annat. "Svarta stakar i vita bakar" var inte den researchen jag var ute efter om man säger så....

Tidigt

Imorgon tar jag 05.08-tåget till Stockholm. Och även om jag gör det för att spana in nya, spännande spel hos Grin, så tycker jag faktiskt att jag förtjänar lite tyck-synd-om. Frågan är ju om det ens är värt att gå och sova ikväll. Jag är skeptisk.

Annars fullspäckad dag idag. Plugg, spel och diskmaskinsköp. Kanske, kanske lite träning också, men det beror på hur allt det där andra, tråkiga fungerar. Eller ja, köpa diskmaskin är kanske tråkigt men att använda den är betydligt roligare än att handdiska.

Uppesittande

Några timmar kvar nu. Vi har fortfarande inte nallat av semlorna än. Det känns bra. Uppladdningen inför rean har annars skett med body combat och plugg. Effektivisering. Jag och syrran kollar även på semestersvenskar nu. Detta för att stilla vårat stegrande utlandssemesterbehov. Tv-serien är lite avskräckande om man säger så.

Uppesittarmåndag

Börjar veckan sådär genom att försova mig tre timmar. Hade beordrat väckning av J när han kom hem från jobbet. Och visst. Han väckte mig. Och jag bad honom i sin tur "människosnooza" och väcka mig lite senare. Det gjorde han också. Sedan skulle väckarklockan gå och sova själv. Uppstigandet fick jag eget ansvar för och det gick väl sådär. Har en ny "vakna av mig själv tid" nu. Ni vet en sån tid där man av någon anledning, under en period, vaknar nästan exakt samtidigt på minuten varje dag. Den tiden är 8.55 för mig nu. Så jag vaknade. Klev upp och försöker få någonting gjort. Ska skicka lite sammanställning om genreteori för uppsatsen till läraren imorgon, kan vara klokt att ändra källhänvisningarna från "blå boken" till någonting mer konkret. Kanske.

Annars då? Det är en spännande måndag. En uppesittarmåndag till och med. Bokrean kickar nämligen igång vid midnatt och i år är den inte ensam. Både bokrea och fettisdag på samma dag. Kan knappast bli bättre. Så vi ska bunkra upp med semlor hemma som vi kan äta när vi bläddrar i våra nya, fina böcker. Blir toppen. Mindre toppen är att jag ska åka till Härnta vid halv sex-tiden på tisdagen. Eh. Tur man är bra på att kliva upp i tid.

Pyjamas del 2

Min pyjamas kom på posten i fredags. Sedan dess har jag knappt velat ha något annat på mig. Kanske jeans en stund mitt på dagen, men därinnan och därefter blir det pyjamasmys. Att jag två dagar i rad däckat som en sten i spelsoffan kan förmodligen vara en pyjamaseffekt. Men det får man ta. Snart blir det söndagssparring. Kanske inte läge att ha pyjamasen då, även om det vore mysigt.

Lördagsäventyr

Mer bad. En tom lördag öppnade för spontanitet så jag och J styrde fram en bil och gav oss iväg till Övik och äventyrsbadet. Där blev det badande i några timmar innan vi avrundade med Max och hemfärd. Oväntat kul och jag känner mig oväntat badmör nu. Men trevligt var det. Ännu trevligare såklart om några år när Äventyrsbadet rakt över gatan blir färdigt dock.

Jag och pensionärerna

Körde lite fredagssimning idag. 40 vändor blev det. Skönt värre och i kombination med en timme på gymmet precis innan är jag rätt urlakad nu. Ska motverkas med sushi är planen. Men som sagt, simningen är rätt skön. Kan man gå på förmiddagarna som jag faktiskt kan är det mycket utrymme att vinna. Idag var det bara jag och pensionärer där. Lätthanterbart, även om de ibland tenderar att både simma långsamt och i vägen. Nästa gång får det bli prejning, det tror jag bestämt.

Men nu en powernap kanske? Mjo. Välförtjänt.

"I´m not a artist, not even a musician, I´m just a dude in a band"

Danko Jones var rätt slipad när jag pratade med honom igår. Sånt kan vara lite tråkigt. När artisterna vet vad de bör säga och inte. Då får man inga roliga citat som Backyard Babies (på en pressvisning för ett TV-spel): "Äh, jag tycker spel egentligen bara är fucking waste of time" eller korsordsfrågor som Ralf i Mustasch. Danko Jones släppte  inte till speciellt mycket. Tyvärr. Men vid ett tillfälle blev han lite engagerad. Jag frågade vad han skulle göra om han inte var artist, vad han skulle kunna tänka sig syssla med då (detta eftersom jag vet att han jobbar en del som musikskribent och jag tänkte om han kanske skulle vilja göra det mer i framtiden).

"I´m not a artist, not even a musician, I´m just a dude in a band"

Danko reagerade starkt på att bli kallad artist. Det var han inte. Inte alls. Inte ens musiker. A dude in a band bara. Varken mer eller mindre. Så var det med den saken, men rätt skönt att få lite engagemang utöver standardsvaren iaf.

(För övrigt gick jag  utomhus nyss för att både handla kaffe och hämta paket. Det gick bra att ta sig dig, sedan frös jag nästan ihjäl på vägen hem. Nu stannar jag inne till 18 ikväll)

Pyjamas

Det är fortfarande kallt, vinter och allmänt elände. Så jag behöver piggas upp. Därför beställde jag nyss ett pyjamaskit från Uppercut, märke Calvin Klein. Så nu ska det softas ända fram till våren. Och när det blir vår ska jag fortsätta softa, om än på loungeavdelningen (aka balkongen, men det låter lite torftigt).

Men annars är det inte så mycket softande nu. Skulle egentligen behöva gå ut och köpa lite kaffe och annat viktigt. Men. Det är hundra minusgrader ute. Man kan säga att det gör det lite svårare än vanligt att ta sig ut. Så jag och min träningsvärk stannar här inne och jobbar. Ett tag i alla fall. Tills det börjar tina lite eller så.

Omväxlande

Typisk Sofia-dag. Sitter och jobbar för fullt med skola, läser om det svårbestämbara genrebegreppet med allt vad det innebär samtidigt som jag recenserar lite plattor åt ST och administrerar mailen. Plötsligt blir det klart att jag kanske gör en intervju med Danko Jones ikväll. Bara sådär. Eller ja, inte bara sådär kanske, visst jobb ligger bakom. Men ändå. Från ryska formalister till Danko. Jag klagar inte.

På temat Australien

Fajten fortsätter, Australiens gulliga djur vs Australiens farliga djur. Härom dagen plockade den gulliga nappflaskekoalan en poäng, men nu är det kvitterat. Läs varför här

Australiens gulliga djur vs Australiens farliga djur

1-1

Nominering som årets spelblogg



Dagens överraskning är helt klart att min gpblogg blivit nominerad som en av årets bästa spelbloggar. Överraskande minst sagt, oförtjänt kanske även. Men glad är jag ändå. Så glad att jag påbörjar arbetet med min C-uppsats idag. Alltså det riktiga arbetet. Text till dokumentarbete. Det seriösa.

Diskmaskinselände

(Nytillkomna bloggläsare från Ånge hälsas välkomna och varnas samtidigt för ett kommande surinlägg. Dålig sömn, trasig diskmaskin och mycket att göra framkallar viss ilska)

Dålig dag idag. Började okej dock med skola som gick fint. Sedan gick det utför. Diskmaskinen gick sönder.

Och. Ja. Jag vet. Det är egentligen ingenting att gnälla över. Ingenting alls. Dagens i-landsproblem und so weiter. Eller vad man nu säger.

Men. Jobbar man XX antal timmar i veckan är det inte så kul att behöva lägga en av de få fria timmarna varje dag på att handdiska. Det är inte så kul alls. Så inte kul att jag utan problem kommer plocka pengar från sparkontot för att i värsta fall köpa en ny diskmaskin. Så viktigt är det, i-landsproblem eller inte, tid är viktigare än pengar och diskmaskinen är typ världens bästa uppfinning någonsin eftersom den sparar in just tid. Och nu är den trasig. Humöret går sakta men säkert neråt och inte blev det bättre av att jag inte hann träna, att jag är så trött att klockorna stannar och att jag fortfarande har saker att göra. Som att diska.

Dåligare!?

Svensklärare Hård kan ju gå och gömma sig under ett steg ett tag. Eller åtminstone läsa om Svenska A & B. Lyssnar just av en intervju (vilket kan vara nog så jobbigt) och hör puckojournalisten ställa frågan "Hur är det om ni får in dåligare spel?"

Dåligare!? Det är dödsstraff på den böjningen. Så om ni ursäktar går jag och plågar mig själv ett tag nu.

Corroadtripp



Blev en roadtripp till Corroded. Alltså Corroadtripp. Det var intressant. Mångsidigt, trevligt och annorlunda.
Började med godis och mängder av Red Bull. Jag skulle köra dit och J skulle köra hem. Åker dit och svänger i Ånge fel på det enda ställe där det går att svänga fel. Svänger rakt in i en poliskontroll. Frågar om vi är på väg till Konsum, det är vi inte. Tackar snällt och är nästan på väg att göra någonting dumt. Dvs U-sväng på huvudled mitt framför två polisbilar. J påminner mig om trafikreglerna och jag hittar en avfartsväg istället. Fram till Hotell Mittlandia. Stället där man ska hänga en lördagkväll i Ånge. Bandet är där, skäggiga och glada. Maten  är god, köttig och såsig precis som det ska vara. Det sitter ett gäng yngligar vi vårt bort som verkar lite fascinerande "Du skriver för ST va, Sofia Hård? Oj vad mycket kändisar det är här ikväll. Takida är ju här och Patrik Frisk på Nintetone". Stor skräll att Takida är på en fest i Ånge, exklusivt värre.

Hur som helst. Kvällen fortlöpte med trevligt folk och liveuppträdanden. Runt tio började allmänheten trilla in och visualiserade Ånge by night. Man kan säga att det blev en antropologisk studie där det var ganska skönt att man hade ett hem i en annan stad att åka hem till. En tjej raggade på J genom att dra honom i håret och på dansgolvet spelades fem år gamla hits från E-Type. Bara en sådan sak.

Men men, trevligt var det och Corroded gjorde en fin livespelning. Mindre kul blev det sen. Kommer ut till parkeringen och ser hur lampan lyser i bilen. Ajdå. Den hade jag glömt släcka efter poliskontrollen. Med resultatet urladdat batteri såklart. Precis vad man önskar 01.15 i Ånge. Först försöker vi rulla igång bilen, går sådär eftersom jag inte vet hur man gör. Sedan kommer det en snäll man med startkablar  som får igång oss efter att vi letat batteriet i fem minuter. Så. Vi kommer hem. Till slut. Och trevligt var det.

Hjärtkladdkaka

Eftersom det är alla hjärtans dag blev det kladdkaka till frukosten. Finsambo fixade biffen och jag åt mig till ett sockerkoma. Lite kaffe på det här och sedan ivägsläp till gymmet. Efter det skaffar vi en bil och åker till ånge för att lyssna på fin hårdrock. Tror det blir en bra hjärtdag det här.

Fredag

Jobbande idag. Började tidigt med besöket på radion. Gick finfint och fick även en härlig vinterprommis ner på stan sen, utsikten från Haga ner till stan är lika vacker som vanligt. Fint vinterlandskap om man får säga så utan att bli nördförklarad av lillasyster. På vägen hem råkade det bli en semla från Helexbageriet, trots allt var det ändå fredag. Sen hem till mentalitetshistoria och bokläsande. Plus powernap. Såklart. Har börjat byta ut 16-napen mot en 12-nap istället. Fungerar bättre. Har även hunnit med sväng på stan, sväng på gymmet och sväng i spelförrådet. Ikväll blir det Resident Evil 0 med J som en inledning i vårat Resident Evil-maraton. Trevligt. Och imorgon åker vi till Ånge för att gå på Corrodeds releasefest. Värsta alla hjärtans dag-grejen ;)

Sofias fredagssmoothie



Har börjat komma in i en smoothie-period. Gissningsvis för att jag vill inbilla mig att det snart är vår. Det är det inte direkt. Många minusgrader, mycket snö och lång tid kvar. Men va fan. Dricka smoothies och låtsas kan man alltid göra.

Så.

Dagens smoothie.

Sofias vaniljananassmoothie
Ca 1,5 dl lättvaniljyoghurt
Ca 1 dl minimjölk
Ca 1 dl frusen ananas
En halv banan

Mixa i något som går snabbt och är vasst, häll sedan upp i fint glas. Färsk frukt kan användas, men då rekommenderas isbitar för att man ska få lite kyla i det. Vilket kanske inte behövs på vintern, men ändå.

Bra saker att göra när man ska upp aptidigt:

Ha Prison Break halva natten med resultatet minimal sömn, huvudmos och zombiegång. Om någon sitter i radio och väser "braaaaaaains" vet ni vem det är. Dessutom var det lite retsamt att jag inte löpte linan ut. Har ett avsnitt kvar på säsong 3 nu. Ett avsnitt. Kunde jag inte lika gärna sett det också när jag ändå var igång, för jag menar, det hade ju knappast gjort mig tröttare än  nu.

Radio imorgon

Just ja. Missa inte att lyssna på p4 västernorrland imorgon runt 8. En viss hård speltjej är där för att prata Guitar Hero då.

Feelgoodtorsdag

Torsdagar är en av veckans tyngsta deadlinesdagar. Visserligen gäller samma sak för söndag, bitvis tisdag ibland fredag och när Sweden Rock-lämning nalkas blir det både en och två deadlinedagar. Men skitsamma. Torsdag är en av de konstanta deadlinedagarna, i synnerhet sedan jag vårchefar över Stockholm Citys spelsida. Därför blir det (som idag) att man får ställa in träningen och kanske (som idag) gå på hydro för att köpa red bull och lite godis istället. Då känner man sig sådär. Lite sunkig, lite dålig och lite sämre.

Men. Tack gud för torsdagar. Eller snarare, tack för tv3 på torsdagar. Först Du är vad du äter och sedan Lyxfällan. Fantastiskt. Efter det blir man världens bästa människa på alla sätt. Sånt är bra.

Gårdagens arkiv

Spännande dag igår. Hängde på arkivet innan det blev semellunch med syster. Dels fick jag mycket matnyttigt till uppsatsen, men jag hittade även minst lika mycket roliga saker där man kan se att det hänt en del från 1918 till idag.

Som:

I början av 1918 när man ansöker om att få inköpa en ambulansautomobil

En elev som söker praktikplats avslutar brevet med "med utmärkt högaktning" (den ska jag lägga in i mina mail framöver tror jag)

När man diskuterar om en sjuksköterska ska få högre lön låter det så här: "måtte få komma i åtnjutande av ökad avlöning med 10 kronor i månaden"

När man ville ha semester skrev man "vördsamt anhålla om semester" i ett personligt brev

En av eleverna hade detta som betyg från en utbildning:
Uppförande: Berömlig
Flit: Berömlig
Praktisk duglighet: Godkänd


Dessutom fanns det i folkskolan obligatoriska ämnen som Innanläsning, biblisk historia, katekes, sång, frihandsteckning, uppförande och flit.

Brev till fattigvårdsstyrelsen:
"Härmed anhålles vördsamt att styrelsen ville bereda plats på inrättningens sjukavdelning för Hildur Erikssons gosse Helge, som är af doktor Holmblad förklarad vara idiot"

Brev från en kvinna till fattigvårdsstyrelsen som vill ha en lägenhet som snart blir ledig.
"Jag begär ju inte att få disponera rummet ensam utan delar gärna rum med annat ordentligt fruntimmer"

Brev från Telefonverket till fattigvårdsstyrelsen som pekar på att man överstigit abonnemangets begränsningar och därför måste betala mer. En telefonräkning från 1918 alltså, dock lite mer hövlig.
"Härmed har jag äran meddela att det antal samtal som utväxlats från eder ovan angivna telefonapparat numera överstiger...."

Uppe med tuppen...

...och träningsvärk samt blåmärken. Som det ska vara. Har pälsat på mig ovanligt mycket idag för att ens våga gå utomhus. Höll nästan på att frysa ihjäl på vägen hem från thaiboxningen igår och tänker inte göra om det idag. Så shorts och mjukisbyxor går bort, om man säger så.

Idag ska det bli mycket gjort. Medelpadsarkivbesök för bläddrande i 1918-material, syo-vägledningsfika med lillasyster, träning och lite skrivande. Fullspäckat, men ganska intressant. Har även bestämt mig för att det blir ånge på lördag. Corroded har releasefest och jag följer deras slogan "Ge din älskling något hårt på alla hjärtans dag" så jag drar med mig den skäggigare hälften på vildmarksbesök.

Pessimist



J tycker jag är lite negativ ibland. Som när vi pratade om Australien och huruvida det är ett land att åka till eller inte. J tryckte på att alla gulliga och roliga djur fanns där, jag kontrade med att alla livsfarliga och elaka insekter, spindlar och djur finns där.

- Men tänk om du vaknar en morgon, så sitter det en koala och kramar sänglampan. Skulle inte det vara sött?
- Jodå. Men tänk om jag vaknar en morgon så sitter det sju skorpioner på min mage. Det skulle inte vara så kul.


Dock. Den här artikeln på aftonbladet och bilden i synnerhet, får mig att mjukna lite. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4373224.ab

Hemma i vintern

Så. Hemma från sthlm nu. Längre rapport kommer förmodligen senare. Men det var grymt. Hur bra som helst. Supergod mat, supertrevligt sällskap och superbra från början till, nåja, nästan slutet. Såklart drabbades vi av tågförsening. Strax efter Gävle blir det fel på tågets färddator. Vad den nu gör. Man kan tycka att ett tåg inte borde ha så många åkalternativ. Framåt eller bakåt liksom. Men okej, den kanske var viktig för att uppfatta andra tåg. Det kan vara bra att ha en fungerande sådan. Men. Trots att färddatorn var sönder kunde vi fortsättta åka. Dock enbart i 80 km/h. Vilket fortfarande är rätt snabbt om man åker på chans och studsar in i ett annat tåg. Nåja. Hem kom vi. Eller för att citera SJ från när vi åkte ner och tågvärdinnan blandade ihop problemfritt och komfortabelt med resultatet att hon önskade resenärerna en "komfortfri resa" i högtalarsystemet. Hemresan var komfortfri om man säger så. I synnerhet när man har deadlinehets.

Och; gud vilken årstidsskillnad. Storvår i sthlm. Vargavinter här. Föredrar det förstnämnda.

Semesterdags

Jag och J åker till sthlm i helgen och för att bara vara stockholm är vi oväntat taggade. Dels var det ett tag sedan jag var ner nu och dels var det ännu längre sedan jag var ner bara för nöjes skull. Inte för någon pressvisning, intervju eller resa vidare helt enkelt. Nu åker vi ner för att göra stockholm. Shoppning, konsert och softande på lyxhotell (Hilton närmare bestämt). Dessutom siktar vi på att äta mjukglassbuffé på Jensens Böfhus och tja, det kanske är bäst att börja hungerladda redan nu. Hungerladda och jobba av jobb för att som sagt kunna vara helledig. Recensioner och texter får avverkas idag och imorgon istället. Tur att jag klev upp halv sju idag. Mindre tur att jag redan hunnit med en timmes powernap, tre kopparkaffe och soffslöning. Väntar dessutom på att min handledare för Historia B-uppsatsen ska ringa. När jag skrev i Svenska ringde grammatik-Gun klockan 08.00. Det känns både positivt och negativt att Svenbjörn inte verkar ha samma tidsinställning.

Deadlineonsdag

Deadline idag. Mycket att göra. Opraktiskt med träningsvärk i nacken. Eller ja. Jag ska ju inte titta upp utan ner på datorn så att det kanske till och med är bra. Kanske. Lite.

Tidningen "Aktiv träning"

Jag gillar tidningar. Både bra och dåliga. Att läsa bra tidningar och att håna dåliga. Senaste offret heter "Aktiv träning". Visserligen har jag inte läst tidningen, men sett annonser för den samt spanat in den i hyllan. Om den faktiskt är dålig på riktigt har jag därför ingen aning om. Den kanske är jättebra, superläsvärd och allt sånt där. Det spelar dock ingen roll när namnet är så bra.

"Aktiv träning"

Eh....ja? Träning är aktivt? Det är liksom poängen, att man rör på sig? Roligare hade det varit med namnet "Passiv träning" och helt fokuserat på kvällspressens inrikning av träning (eller snarare viktnedgång). Ni vet, där fokus är på att ändra så lite i livet som möjligt, behålla allt gott och ändå gå ner tio kilo till sommaren. Med rubriker som "Jag fortsatte äta kött och glass - se så smal jag är nu". Kanske, kanske på sin höjd att man äter en nöt eller två. Det är ju nyttigt. Och nyttigt är bra. Så passiv träning kanske är the shit. Eller kanske inte. Det skulle dock vara roligt att läsa en tidning om det. Betydligt roligare än "Aktiv träning" skulle jag tro.

Dear Sir/madam

Spam kan vara lite roligt ibland. Fick nyss ett om att jag vunnit enormt mycket pengar bla bla bla och att jag ska kontakta några bla bla bla. Inget att bry sig om alltså. Det som är roligt är dock rubriken. "Dear sir/madam". Snacka om att verkligen inte ens försöka verka seriösa för jag vet inte, men, om man skulle ha ett lotteriföretag som delade ut en storvinst, borde man inte kunna ta reda på om vinnaren är man eller kvinna först? För att åtminstone vara lite personlig i rubriken? Alternativet hade varit enkla "Dear winner", men inte ens det tänker spamprogrammet på. Vilket gör det underhållande i sin slarvighet.

Jomentjena piggheten

PIggheten hade ett pris. Eftermiddagsdäckning som inte var av denna värld och tillhörande miss av bodycombat. Fånigt, men jag gör ett nytt försök till tidigt uppklivande imorgon. Se hur många timmar jag orkar med. Ska dock släpa mig utomhus då för lite riktigt journalistiskt arbete där det gäller att vara vaken. Eller ja. Så riktigt är det väl inte. Håller inte på med lösningen på världssvälten eller krigskorrespondens direkt utan en artikelserie i två delar om hur man kan få billiga tv-spel. Antingen via hyrspel eller begagnat. Så det kanske inte räknas som riktig journalistik ändå. Men det är åtminstone lite mer ansträngning än att sitta vid datorn med itunes gång och sätta betyg på löpande band.


Världens längsta dag

Herregud vad lång dagen blir när man kliver upp tidigt. Man hinner med allt innan det ens är lunch. Blev rastlös och hungrig tidigare på förmiddagen. Slängde ihop en laddning scones. Blev lite trött efter den tidiga uppstigningen, tog en powernap på en halvtimme. Trots det; hur mycket tid som helst. Hinner läsa skolböckerna i precis rätt tempo och lyssna på jobbmusik utan att stressa. Fint. Enda nackdelen är väl att man ständigt måste ha en koffeinhalt nära max för att orka hålla ögonen öppna.

Och herregud vad tråkigt jag bloggat den senaste tiden. Skyller på urdragen förkylning och huvudmos. Bättring utlovas. Framöver ska det bli annat bloggande än bara om kaffe, jobb och plugg.

Ny melodi

Fan. Kliva upp sju ska bli något av ett koncept. Klockan är inte ens tio och nästan alla punkter på dagordningen är avverkade. Lite musiklyssning och bokläsning, sen är jag ledig. Oväntat, ovanligt, men trevligt. Gissningsvis kommer jag förmodligen däcka av extrem trötthet vid ettsnåret, men det är något man får räkna med. Tjoho.

Måndag del 2

Piggheten dog rätt tidigt. Eller åtminstone tron på att det skulle fungera fint med en kaffefri morgon.

Om man säger så här. För att läsa en c-uppsats om Spanska Sjukan på nästan 60 sidor behöver man lite koffein i blodet. Och med lite menar jag ungefär tio koppar. Så jag åtgärdar. Nu.

Måndag

Oväntat pigg måndag. Studsade upp självmant när J kom hem från jobbet idag. Här ska det vara effektivt från början till slut. Lite av varje står ska avverkas, men eftersom det är det gamla vanliga tänker jag inte trötta ut någon med det. Nöjer mig istället med att konstatera hur skönt det är med ett jobb där man inte behöver gå utanför dörren på morgonen när det är minus tusen grader och enligt utsago kall vind. Tar mig en kopp dunderte här hemma istället. Eventuellt släpar jag mig bort till Helex senare om inte halsen spökar. Men det känns bättre så lite lugnt borde jag kunna ta det i alla fall.

Zombieäggbesvikelse

Jag gillar blodapelsiner. Även kända som zombieägg. Köpte därför en påse på City gross igår som jag tänkte roa mig med i veckan.

Döm av min besvikelse när jag öppnar första apelsinen och ser att det knappast är något zombieägg. Snarare nunneägg. Vissa är ju så, det är egentligen en blodapelsin, men den har kanske på sin höjd bara några få, små blodstrimlor och är egentligen bara en apelsin med identitetskris. Inte så kul. Så jag gav bort apelsinen till J och började skala nästa. Jag vill ha mina zombieägg helsvarta. Döda, röda och onda. Metalapelsiner liksom. Men jag blev besviken igen. Nästa var också en mes. Tryckte i mig den i jakt på c-vitaminer ändå, men besvikelsen är total.

Nu ska jag fortsätta lyssna på gubbrock och sura.

Februari

1 februari idag. Spännade. Ganska mycket kul händer den här månaden. Mer än i slöjanuari i synnerhet. Kickstartar redan nästa helg med en sthlms sväng där Tiamat lirar. Kan bli tårar och årets konsert redan nu. Eller ja, blir det inte årets konsert kommer det förmodligen bli tårar av den anledningen. Så tårar blir det nog. Skulle jag tro.

Helgen efter blir det förmodligen releasefest för Corrodeds singel i Ånge (!) av alla ställen. Får jag släpa med mig sambo (trots allt är det alla hjärtans dag och det kan ses som ofint att åka på hårdrockfest i Ånge utan den bästa hårdrockaren av alla) blir saken biff. Därefter blir det lite softande innan det släpps en hel hög starka tv-spel. I synnerhet Street Fighter IV som förmodligen gör att jag inte ser J på två månader eller så. Får istället trösta mig med bokrean som i år sammanfaller på fettisdagen. Där blir det uppesittarkväll med både semlor och böcker. Fint.

Helgen efter åker vi till Umeå på House of Metal. Spanar in husgudarna Opeth och har det allmänt fint. Jobb dock, såklart.

Lägg sedan till kopiösa mängder träning (är så less på att vara förkyld att jag amputerar lungorna om det fortsätter), jobb och dubbla uppsatser (en C och en B) så är saken biff. Jag har det jag gör, men trevligt blir det onekligen.

Sortering

Jag vann en viktig seger igår. Det gäller DVD-filmer och sortering. I alla andra fall (cd-skivor och tv-spel) är bokstavsordning den enda tänkbara lösningen. A-Ö med undergrupperingar i tid. Äldre skivor före yngre och så vidare. En självklarhet vi inte riktigt behövt ta itu med.

Annat är det med filmer. Där vill jag inte ha bokstavsordning. Jag vill sortera efter tema. Känsla. Någon form av luddig genre. B-skräckisar med b-skräckisar, charmiga komedier med charmiga komedier (ej att förväxla med flamsiga eller dråliga komedier) och speciella filmmakare (Burton, Kubrick) i egna fack. Kortfattat en sortering man enbart kan göra om man sprider ut alla filmerna framför sig för att sedan se vad som dras till vad.

Och. Eftersom hela golvet i spelrummet är täckt av dvd-filmer kan man ana att jag har vunnit. Det blir temasortering på dvd-filmerna och jag jublar hela vägen till hyllan.

RSS 2.0