Jajjemen

Gick ju fint det där. 6 A4 på en dryg timme. Bra frågor, halvhyfsade svar. Godkänt blir det absolut. Firar med en kort stockholmssemester och ny skrivbordslampa till kontoret. Bara fem tentor kvar den här terminen, hur lugnt som helst. Eller hur det nu var. Men det känns bra just nu i alla fall.

Nu är det dags

Första historietentan. Jag har pluggat som en liten råtta, men känner mig ändå osäker. Kejsardöme hit och kejsardöme dit. Men det går nog bra. Och sedan drar vi ner till Stockholm för att spana kristet och Moa. Blir bra det med.

Glass

Vaknade med ont i halsen idag. Sådär kul. Men jag antar att det är svårt att undvika höstförkylningen. Så istället för träning kurerar jag mig med glass. Glass i stora lass. Ben & Jerry-glass. Nu ska det bara bestämmas smak också. Mums.

Tenta

Första historietentan imorgon. Spännande. Vi har dock fått frågorna på förhand. Eller ja, frågorna och några till. På tentan imorgon kommer det vara essäfrågor, tre stycken i stil med "Redogör för demokratins uppkomst i grekland, vad som föregick den och bla bla bla" så ska man skriva två sidor om det. Lätt som en plätt? Nja. För frågorna vi fått på förhand är nio stycken. Det är som en rysk tentaroulett. Vissa frågor vill jag ha, andra inte alls. Så jag håller tummarna. Samt hoppas på små bonusfrågor i stil med "Redogör för magrutorna och dess inverkan hos Spartanerna" så kan jag pluggtitta på 300 med gott samvete.

Trevlig läsning


Dominus et Deus

Inte alls hybris. Inte alls. Bara lite. Matchen gick skitbra i alla fall. Vinst med 5-2. Gjorde två mål och spelade fram till ett. Får väl säga att jag är nöjd. Som fan. Roligt var det också. Nu blir det hetsplugg resten av dagen.

Seriepremiär

Ska iväg och spela seriepremiär i innebandy nu. Mot klockarberget. Divide et Impera är taktiken.

Bra kväll

Hårdrock på Pipeline
Öl på Bishops. Wiessbier dessutom.
Sedan världens starkaste kebabsås på Kebabhouse och sedan promenad hem. I like it.

Helg helg!

Trots att jag är långt ifrån ledig och trots att det är tentadags på tisdag har jag världens helgkänsla. Ikväll blir det Pipeline (jobb) och efter det blir det öl på Bishops. Tjoho. Jag har laddat hela dagen. På lördag skulle det varit Club Deströyer, men när det blev inställd styrdes planerna om till softlördag med sambo, godis, glass och film. I like it. Och på söndag ska Klockarberget stöta på patrull. Fan vad laddad jag är. Det blir bra det här.

Klädbestyr

Jag var lite negativ idag. I-landsnegativ. På tisdag åker vi ner till Stockholm för att se världens bästa Moa förbanda till Kristet utseende och eftersom lönen var bra och jag (förmodligen) åker ner för att fira den fixade tentan har jag tänkt unna mig en snygg, tuff rockklänning. Som jag inte verkar hitta. Förra svängen på stan var totalt lönlöst. Det lilla jag hittade fanns inte ens i närheten av min konstiga storlek (hälften medium, hälften large) så vi siktar på en birstasväng innan tisdag. Problem är bara när man ska hinna med det.

Sofia: Hmmm....jag skulle verkligen behöva åka ut på Ikea en sväng
Johan: Men kan vi inte åka på lördag då?
Sofia: Det är lönelördag. Det kommer vara helvetiskt mycket folk där ute.
Johan: Men vi kan väl åka bakombakomvägen?
Sofia: Vi kommer inte ens komma åt bakombakomvägen, det kommer vara kö till båda rondellerna
Johan: Men om du verkligen vill kan vi ju försöka ändå.
Sofia: Nä. För om vi kommer in kommer jag ändå inte hitta någonting. Och hittar jag någonting kommer det inte vara i rätt storlek. Så då får jag gå och hetsäta en massa glass istället för att sedan leta en sopsäck på Big is beutiful-avdelningarna.
Johan: Du är lite negativ idag va?
Sofia: Lite kanske

Forsättning följer.

Mediahora?

Ofrivilligt har jag blivit en mediahora. Eller åtminstone väldigt mycket i fokus för media. På ett eller annat sätt. Den här veckan har det varit radio. Först lånade jag ut min Nintendo Wii och Wii Fit till P4. Ikväll på Muay thaien var kanalen dessutom där för att göra ett reportage och, inte helt oväntat, vill de prata med den enda tjejen. Och som i så många andra sammanhang är den enda tjejen undertecknad. På söndag sänds det, vid fem tror jag.

Annars då? Har ett gigantiskt blåmärke som puttrar fram på smalbenet. Jättehårda mitsar som jag råkade sparka på kanten på om och om igen resulterade i årets bula. Övervägde att byta mitsar, men vill sudda bort både tant och ponnystämpel. Så jag härdade ut. Dum som jag är. Det lär synas imorgon.

Första klass och ponnyridning?



Seriöst. Kolla på arbetsmaterialet ovan. Ser det ut som skolprylar en 23 årig rockjournalist som pluggar inför en hård historietenta och snart ska iväg för att träna elak kampsport, använder?

Knappast. Snarare ser det ut som prylar tillhörande en liten flicka på max sju år som just börjat skolan och snart ska ta en paus från barbihuset för att sticka iväg på ponnyridning. Ingen ordning alls.

Men va fan

Nu kör jag ju en runda igen. Fan. Snart kommer jag börja ge läxor under intervjuerna.

Rockjournalist eller skolfröken?

Lyssnar av intervjun från gårdagen. I vanlig ordning låter jag mest fåning. Den här gången även som en skolfröken.

"Ni kan väl köra en liten runda och presentera er"

Ha. Ha. Ha. Skitbra Sofia. Ska börja skriva för Svensk Damtidning istället tror jag. Eller pedagogiska magasinet.

Rockjournalist eller skolfröken?

Lyssnar av intervjun från gårdagen. I vanlig ordning låter jag mest fåning. Den här gången även som en skolfröken.

"Ni kan väl köra en liten runda och presentera er"

Ha. Ha. Ha. Skitbra Sofia. Ska börja skriva för Svensk Damtidning istället tror jag. Eller pedagogiska magasinet.

Nobelpris till träningsvärktvålen

Som det kanske framgått av tidigare inlägg lider jag förtillfället av en släng träningsvärk från helvetet. I benen. En av de värsta kroppsdelarna att ha träningsvärk i. Och det är jobbigt. Såklart. Så jobbigt att jag, trots att dagens arbetsuppgift till stor del innebär stillasittande i soffan med en bok i näven, knappt kan uthärda. Alternativen var två. Antingen egenamputation med brödkniven eller ett bad. Ett bad och invigande av min träningsvärktvål som jag fick av mamma i somras. En tvål som tja, är bra för ömmande muskler. Eftersom jag är skeptiskt lagt vad jag aningen skeptisk. Men jävlar. Två gnuggningar på varje ben och jag känner mig som ett nyfött barn. Känslan påminner om linement och lindringen är total. Att man sedan även luktar som en julbakelse är bara en positiv (?) bieffekt. Nobelpris till uppfinnaren av träningsvärkstvålen. Seriöst.

The pain

Träningsvärken är idag olidlig. Klassiskt dag-två-syndrom. För jag tränade inte alls igår. Ändå kan jag knappt gå. Det är aningen elakt och fick mig att ställa in morgonpromenaden. Visserligen skulle jag kunna gå på händer. Eller. Om jag hade kunnat gå på händer skulle jag kunnat gå på händer. Men det kan jag inte. Benen är hopplöst möra och det är kanske inte så dumt att ST-mötet infaller så jag missar både combat och MT ikväll. Istället blir det lite gym med Johan. Om jag kan hitta någon liten muskel som inte är jätteöm och som kan tränas. Vilket är oklart.

För övrigt; jag läser mina historieböcker nu. Det går bra, är ganska kul osv. Det som är lustigt är att jag aldrig tidigare mött så pedagogisk och bra kurslitteratur. I böckerna finns det bilder, pedagogiska rutor och metodövningar. Hur bra som helst. Annat var det däremot när jag läste just pedagogik. Mer opedagogisk kurs än AU1 är faktiskt svår att hitta. Det är lite underhållande.

Hårdrock

Intervju med hårdrocksbandet Mortalicum ikväll. Trevligt och intressant. På fredag ska jag se dem lira. Blir skoj det med. Replokalen var ute i birsta så jag passade på att springa in en sväng på Ikea också. Bra idé visade det sig. Stolen jag hade tänkt för hallen kändes lite för stor, men skulle i sin tur passa perfekt i loungehörnan (aka balkongen). Bekväm var den också. Kan nog verkligen bli någonting.

Annars var dagens största action när Johans bil skrotades. Han har varit lite deppig på förhand och sorgsen över att döda den. Efterom jag har både hjärta och ass av stål har jag retat honom lite för det. Men igår blev jag straffad av bilguden. För vad ser jag inte på parkeringen utanför Helex där jag ska hämta bilen om inte en ljusblå Audi 80. Jag hade en Audi 80 tidigare. Guldus hette den. Gammal och sådär fungerande, men min första bil och en kär ägodel. Att skrota den kändes i hjärtat. Och när jag såg den i ljusblå skepnad på parkeringen så blev jag påmind om att det kan kännas att skrota en bil. Ett tecken från bilguden helt enkelt.

Träningsvärk

Bra med energi på gårdagens träning sätter sina spår. Just nu har jag så ont att jag knappt kan röra kroppen. Träningsvärk is a bitch. Ska trösta mig med ett varmt bad innan vi åker för att skrota Johans bil.

En syster i storstan



Min syrra är nere i Stockholm just nu, men aldrig förr har så långt bort varit så nära. Hon kan nämligen, vid spontan hemlängtan, slå upp närmaste exemplar av Stockholm City för att spana i storsyrran. Vilket hon gör. Och skickar ett MMS till mig med ovanstående bild. Samt text.

"Det känns fantastiskt att ha en sådan världsmedborgare till storasyster som du Sofia. Som är aktuell och med i ropet var man än är. Skulle jag varit i New York hade jag förmodligen sett dig där också. Jag känner stolthet över att ha en syster som du. Kan du signera tidningen när jag kommer hem tror du?" skrev hon. Inte. Istället skrev hon

"Haha"

Och, efter några sms-växlningar:

"Mina vänner tror du är värsta coola stockholmstjejen. Men jag förklarade för dem att du fortfarande bara är en töntig norrlänning."

Tack Vicky.

En krossad människa

Morgonens NHL-förlust följdes just upp av en ännu värre. Johan vann över mig i Guitar Hero. För första gången. Och stort dessutom. Min paradgren, det enda spel jag är bra på. Nu ska jag grina en skvätt och skriva en krönika om dåliga vinnare. Sånt som jag brukade vara. På den tiden jag vann. Jag antar att synden straffar sig själv.

Utmanad

Fick en utmaning och tänkte väl att det är en passande söndagsunderhållning att svara på den:

5 saker i min frys: (taskig utmaning att få några dagar innan lön, för just nu är det rätt tomt)

- Laxfiléer
- Älgköttfärs
- Ärtor
- Kycklingfilé
- Jägermeister

5 saker i min garderob:

- Underkläder

- Träningslinnen och byxor

- T-shirts

- jeans

- mjukisbyxor

 

5 saker i min bil:
- Jag har ingen bil :(

5 saker i min handväska:

- Mobil

- Plånbok

- Nycklar

- Anteckningsblock

- Pennor


5 personer jag utmanar
Alla som läser den här bloggen. Svara i kommentarerna om ni inte har en blog


Långsur?

Det är alltid roligt att höra vad Word har att säga när man skriver ord som den inte känner igen. Idag var det långsur som var ordet. Det tyckte Word var fel. Istället fick jag två andra förslag. Långtur och Lungsur. Men jag vet inte. Jag tror jag behåller långsur, mot Words vilja.

Värsta söndagen någonsin?

Värsta söndagsmorgonen någonsin?

Jag sitter här som en knäckt människa. En spillra av mitt forna jag. Tårarna är inte långt borta och livet känns hårt.

Tung gårdag? Nja. Tung start på söndagmorgonen snarare. När jag och kollega Marcus (Alexandersson, Stockholm City) inte kunde komma överrens om vem som skulle skriva recensionen av NHL09 tog vi det genomtänkta journalistiska beslutet att spela om det. En match i NHL09 där vinnaren får skriva recension. Klokt? Mja, roligt i alla fall. Eller ja. Hade kunnat bli.

Första perioden är jämn. Slutar 0-0. Ungefär lika många skott, Marcus har fördel i tekningsstatistiken medan jag knäcker i tacklingarna. Det är hårt och elakt. Prestige ligger i luften.

När andra perioden börjar tar jag kommando. 1-0 till mig och mina Detroid genom en, nåja, halvtursam instudsande puck. 2-0 målet som följer strax efter är mer snyggt. Pass in i slottet och direktskott. Otagbart. Jag känner segervittring, men drabbas av hybris. Reduceringen kommer strax därefter. Klumpen i magen växer och trots att jag går till periodpaus som ledare känns det inte helt tryggt. Bestämmer mig för att spela på resultatet i tredje perioden. Vilket går, sådär. Marcus kvitterar tidigt och tar sedan ledningen med 2-3.

Ridå.

Jag börjar tänka negativa tankar, men när det är tio sekunder kvar och tekning i Marcus zon plockar jag målvakten, vinner tekningen och kvitterar till 3-3. Jublet når inga gränser. När vi går till förlängningen känner jag mig redan som en vinnare. Kvitteringen börjar kännas som en klassisk sådan, en kvittering man kommer prata om i många år. Det känns bra. Mycket bra. Innan Marcusapan sätter 3-4 enkelt och vinner matchen. Avgrundsvrålet väcker min sovande sambo. Handkontrollen dunkas i fotöljpallen. Sedan följer tomhet. Tomhet och gråt. Kukspel. Kul, men kuk. Fanfanfan.

Lördaglördag

Gjorde ett medvetet val i veckan och tog en ledig helg. Vilket, såklart, är rätt trevligt. Igår blev det Tacos, 4400, godis och Star Wars The Force Unleashed. Idag sovmorgon, frukost på sängen, långpromenad runt sidsjön samt (snart) bubbelbad och middag hos Johans föräldrar. Mer än så behövs inte tycker jag. Att det dessutom är finväder och att vaden kändes bra under promenaden gjorde knappast saken sämre. Så imorgon kan jag slåss igen. Bra bra. Och välbehövligt. Man får inte vara för harmonisk och glad.

Historia och Alien

Sveper det sista kaffet nu innan jag ska gå den långa vägen till skolan. Typ 100 meter eller så. Idag ska vi komma in på medeltiden vilket känns spännande. Jag gillar medeltiden, även om pesten kanske var sådär. Men det som inte dödar härdar. Eller ja, den dödade ju många såatteehh... jag släpper det nu tror jag.

Ingen träning ikväll heller. Istället fullbordar jag och Johan vårat Alien-tema genom att kolla på fyran. Då har vi sett alla under en vecka. Bäst var ettan tycker jag, Johan röster på tvåan. Men alla är bra. Bra Alienshit. Nu inga aliens dock utan pest. Typ.

Man vet att man jobbat länge...

...när nya dokument i Word heter typ Dokument 11 innan man döpt om dem...

Kom igen, breaka nu då!



Hämtade plattor på ST idag. Bland annat en EP med The Altogether Nows. Va, du känner inte till dem? Inte jag heller måste jag medge, men istället för den standardiserade pressinfolappen man får från andra artister var det istället med en gullig, handskriven beskrivning av bandet. Så kom igen nu. Breaka ordentligt, bli nästa...ja....någonting som säljer miljoner skivor. Då kan jag bli stolt. Och rik. Och sälja lappen för miljoner på Ebay. Pensionsspara är för veklingar.

Nähäpp

Som sagt. Vaden är ett problem. Skulle gå in till stan nyss. Kom knappt fram. Så ont gjorde det. Insert valfritt könsord här samt två svordomar. Inte alls bra det här. Alls. Nu ska jag sura och äta tonfiskrisotto.

Finskivor

Fick riktigt trevliga plattor på posten idag. Med ett releasedatum långt, långt fram. Det känns lite speciellt. Men jätteroligt. Dock vill jag inte säga vad det är för någonting, men när Johan åkt till jobbet ikväll ska jag koka mig en kopp te, sätta mig i soffan och toklyssna. Som kompensation för att kukvaden hindrar mig från att träna dag. Hugga av den, jag ska.

Piratkopieringscrap

Jaja. Jag ska inte klaga. Alls. Jag får skivor gratis. Lagligt. Ofta till och med innan release. Jag lever i lyx och det är julafton varje gång posten kommer med nya spel och cd-skivor. Men. Klaga måste man ju få göra ändå. Åtminstone på vissa CD-skivor med helt vansinniga piratkopieringsskydd. Ett knep är att man delar in hela skivan i 100 spår för att man inte ska kunna lägga upp det enkelt för andra, eller något sånt. Eftersom jag inte är någon piratkopierare fattar jag inte sånt. Däremot fattar jag (och hatar) det system som jag bland annat hör just nu. Lyssnar på Sonic Syndicates senaste skiva och i varje låt, 2-3 gånger, sänks musiken och en speakerröst kommer in "You are listening on bla bla bla bla bla, please visit the webpage bla bla bla bla for more information". Om jag säger att det förstör helheltsupplevelsen, kan ni tänka er det?

Björnligan har tvättstuga



Ingenting ont om mina tvättsäckar från Granit, de är ett av årets bästa köp som tillsammans med tvättunnorna är snygga och praktiska. Bättre tvättlösning går inte att hitta och det ser ruskigt bra ut i sovrummet. I love them. Likaså att man kan tvätta tvättpåsarna i tvättmaskinen för att få helfräscht hela vägen. Hur bra som helst.

Men. Ser det inte väldigt mycket björnligan ut? Lite som att man precis varit och rånat Joakims valv? Och att säckarna är fyllda av sedlar istället för kläder?

Jo. Tänkte väl det. Och, knappast blev det bättre av att den egna tvättoutfiten var den nedan. Om någon ringer polisen när jag har tvättstuga nästa gång vet ni vad som hänt.


Fokus på det negativa

Jag har en tendens att alltid se det dåliga istället för det bra. Som idag. Ett uteblivet strippklubbsjobb (nej, inte som det låter), inställda träningar och en avbruten träning pga kukvad (nej, inte ett vad om kukar). Men det är inte så illa ändå. Det jobb som förra veckan fick mig att stirra rakt in i en vägg av prestationsångest gick hem, jag har världens bästa sambo och skolan är rolig. Jag är nybliven redaktör, har många fräscha idéer och en toppenfin lägenhet. Där jag, som sagt, bor med världens bästa sambo. Dessutom har jag provat B&Js senaste smak idag, Half-baked, som var riktigt god. Så jag ska sluta klaga. Bums. Åtminstone inte mer idag.

Helvetesjävlaskit

Jag avbryter sällan träningar. Visserligen var jag tvungen att kliva av muay thaien för några veckor sedan då jag drog foten rakt i en armbåge, men annars härdar jag ofta ut. inte ikväll på innebandyn dock. Igår kväll efter träningen körde jag några luftknän i hallen och kände en konstig känsla i vaden. Inte alls bra. Oroade mig lite, men det gjorde inte ont så länge. Under innebandyn idag gjorde det mer ont. Länge och värre blev det. En låst, öm och smärtande känsla på ett väldigt enskilt ställe på vaden. Första tanken är muskelbristning och helvetesjävlaskit. Är det någon som har en bättre koll på sånt här än jag? Och är det läge att karva av sig benet med brödkniven nu?

Förkyld

Känns som om den stora höstförkylningen som drabbar allt och alla även är på väg in mot storgatan. Har varit allmänt hängig de senaste dagarna och idag spöar halsen. Fuck. Tröstar mig med tv-spel och lätt, lätt innebandyspel.

Nerslagen

Eller ja. Inte bokstavligt. Eller jo, lite kanske. Men mest mentalt. Körde nyss muay thai. Parades ihop med en ny, ung och rätt liten kille. Gissningsvis åtminstone fem-sex år yngre och minst 20 kilo lättare. Minst. När vi kör mits känner jag mig stor och stark när jag slår och sparkar lite lösare än vanligt av hänsyn. Det går bra. Sen ska vi köra clinch. Dvs man håller varandra runt nacken och försöker få den andra ur balans/knäa revben. Man tycker ju att jag borde vara stadig som en sten i jämförelse med det lilla barnet.

Men.

Det lilla barnet har judobakgrund, jag far som en vante och två gånger ryker jag ner i mattan. Med både svans och stolthet mellan benen.

Jag och David



Just nu sitter jag och skriver om mannen ovan. David Reeves. Han är jävligt mäktig. Kanske en av de mäktigaste i speleuropa. Han är europachef för Sony Playstation. Och vi har en gemensam nämnare. Nej, trots att jag blev redaktör i veckan har jag inte riktigt lika stor makt än. Men. Vi har en likadan telefon. Samma två år gamla Sony Ericsson-mobil. Den som ligger bakom vattenglaset. Och det kändes rätt häftigt då och, ja, gör det fortfarande. Jag och David liksom.

En dag ledig

Tog en hel dag ledigt igår. Välbehövligt, men lite konstigt. Idag när jag ska jobba gapar senast-använda-dokument-listan tom och jag vet knappt hur man gör när man ska öppna en fil ändå. Känns det som i alla fall. Men jag löser det nog. Har en hel del seriöst att skriva idag samt ska även försöka klämma in två timmars slagsmål och en timme spinning. Skönt. Gårdagen var kalasdagen, syrran blev 18 och firades med tårta innan jag bjöd ut henne på stekhuset och käkade pepparstek. Riktigt, riktigt gott. Sedan blev det en sväng biljard innan vi kilade hem där johan hade fått med sig bror och kusin hem från släktträff/kalas i Härnösand. Vi hetsåt chips och kollade på Aliens, inte alls fel. Fredagen var också trevlig, tårta, minttu och stadshus stod på agendan. Men men. Slut på ledighet. Nu ska det skrivas, läsas och spelas. Men först, först, ska jag koka kaffe. Det lär behövas.

Strippklubb sabbade lunchdejten

Skulle egentligen haft lunchdejt med sambon idag, men en strippklubb kom i vägen och istället kompenserade jag genom att springa ner till Pizza city för att köpa varsin pizza som vi åt i sängen. En bra dejt dock. Började i sängen och slutade i sängen. Möjligtvis inte helt stilfullt. Men eftersom det till slut (efter att vi satt i oss våra pizzor) visade sig att strippjobbet (nej, det är inte som det låter) måste vänta några dagar kompenserar vi med en kaffe på stan.

Blåmärken

Jaja, jag vet att det är mycket blåmärkestjat. Men jesus. Ni skulle se mina ben idag. Som något en hund tuggat på, spottat ut, matten slängt, sopbilen hämtat, skickat genom sopkvarnen och ja, sedan satt fast det som ett ben på mig. När det blir utgång för att fira Jenny ikväll vet jag en som inte kommer ha bara ben i alla fall...

Ensam hemma

Johan jobbar kväll/natt ikväll. Lite ensamt kanske, men jag tröstade mig just med två timmars thaiboxning och har nya fina blåmärken. Nu ska jag koka mig en kopp te, linda in mig i täcket och spana 300. Egentligen borde jag kanske läsa lite historia inför föreläsningen imorgon, men 300 har ju många magrutor....eh...jag menar historiska inslag. Same same.

Alienmärken

Jag har alienmärken på armarna. Typ. Eller nä. Inte så mycket alien. Snarare blåmärken. Men symetriska på båda underarmarna av typisk alien/monsterkaraktär. Som en synopsis till en skräckfilm. Man vaknar med lika märken och sedan dröjer det inte länge innan man evolverar till en zombie. Eller nått. Kanske inte så jävla bra ändå.

Hur som helst. Mina blåmärken har en förklaring. Muay thai såklart. Hårda mitsar, hårda sparkar och en Hård Sofia gör att det blir blått. Och ömt. Det ser ut lite som om jag har blivit hustrumisshandlad. Vilket jag inte har blivit. Även om vi skämtar en hel del om det här hemma.

Bankomatstöld?

Ingenting ont om ST, men är inte rubriken lite missvisande? http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=759629?
Låter det inte som om någon stulit en bankmat snarare än pengar? För att ha i vardagsrummet snarare än ute på gatan, mer praktiskt och kortare att gå då.

Nåja. Tillbaka till jobbandet. Att pussla ihop korta, korta små texter är lite som att lösa korsord.

Tecken

Jag brukar ha svårt att hålla teckenlängder vanligtvis. Och med svårt menar jag att jag mer än en gång överskridit begränsningen med det dubbla. Och då är ändå teckenlängder i ex. ST rätt snälla. för att inte tala om på Gameplayer där man i princip kan skriva hur långt som helst då det är på nätet.

Just nu har jag dock ingen möjlighet att fuska. Jag får skriva 232 tecken. Max. Inte mer, helst mindre. Samt att det är till en grej som ger mig enorm prestationsångest. Därför ska jag nog inte blogga mer idag utan istället göra det jag ska. Läsa om egypten och skriva hemliga, korta texter. Så får det bli.

Svettsofias snabba spis del 2




Idag är det enkel mat i Svettsofias snabba spis. Banan och proteindrink. Borde vara enkelt. Men jag misslyckades med att skala bananen. Och ja, istället för att skämmas över att jag som 23-åring inte kan skala en banan, vill jag naturligtvis hellre skylla på övermänsklig styrka. Att jag var för stark för bananen helt enkelt. Därför ser jag glad ut på bilden. Glad och manisk.

Jag levlar

Jag blir inte bara klok som en bok numera när jag börjat plugga igen, jag karriärlevlar lite också. Igår blev jag befodrad till Redaktör till Gameplayer och firar som en redaktör bör med extraarbete och Red Bull. Eller ja, det är kanske inte så mycket att fira egentligen eftersom jorden går under imorgon så det blir en kort tids maktposition. Kanske även borde ha skippat föreläsningen idag eftersom tentan knappast blir gjord när vi har återskapat big bang och imploderat. Eller något. Men Historia är kul att läsa. I synnerhet när vi kom i på Sparta idag. Föredrar ju i och för sig att se 300 istället för att höra om hur spartanerna bögade på, men man kan inte få allt. Blir även väldigt sugen på att resa när jag läser den här kursen. Inte nog med att professorn som håller i kursen har en tendens att rita ut Cypern med tillhörande solbadande, paraplydrinkshinkande och glada väninnor (just den biten kanske jag tolkar in själv doc) samt även berätta om grekland och dess delar. Jag vill hellre vara där än i höstrusk med ett jävla asfaltsarbete utanför fönstret som börjar för tidigt på morgonen och stör så mycket att jag vaknar. Usch.

Råder bot på ilskan med lite muay thai-come back efter förra veckans fotfiasko. Visst, det gör fortfarande lite ont och ömmar, men va fan. No pain no gain.

Hårdrockslördag

Det var en mycket trevlig lördag. Hårdrock och cat of the day-tävling. Gibson, Enzo och Sixten Vanilj var katterna vi besökte och efter (nåja) långt övervägande tog Sixten Vanilj hem priset som dagens sötaste katt. Så otroligt gullig. Kattnappning blir det nästa gång jag hälsar på Jenny. Som för övrigt gjorde sin debut på Club Deströyer igår. Det var roligt och många fina idéer blev till. Banden var bra också, Lapuma regerade igen och Backdraft var inte så mycket sämre de heller.

Idag har det varit jobb i form av Viva Pinjata. Ska ta ett långbad nu och sedan köra Facebreaker några timmar. Skulle egentligen tränat Muay thai ikväll, men hann inte och var lite trött. Så det blir hårt till veckan istället.


Uno och jag

För er som anat tanttendenser hos fröken (tant) Hård är mitt senaste beroende ingen nyhet. Just nu sitter jag vid datorn, trött som ett lik. Det blev sent igår, jag skulle jobba, men om sanningen ska fram var det annat som snodde tiden.

Uno. Kortspelet UNO. Visserligen över Xbox Live Arcade, men likväl UNO. Det här var säkert den femte kvällen jag lägger mig på tok för sent efter att ha spelat Uno halva natten. Vid skrivbordet har jag just nu alla heta spelsläpp för september. Men, återigen. Jag spelar uno istället. Tant Hård har talat.

Ilska

Spelade The Last Guy till PS3 idag. Jättebra spel förvisso, men det gjorde mig så arg att jag gått omkring hela dagen som ett stort åskmoln samt vrålat könord mer än en gång. Försöker glömma ilskan nu när jag skriver recensionen, för det blir ett bra betyg trots allt. Inte "DET SKA FÅ ETT HALVT POÄNG BARA, JÄVLA SKITSPEL!" som jag sa tidigare när Johan frågade vad betyget skulle bli.

Mycket skrivande är det ikväll. LaPuma, speltexter och lite musikgrejer. Var även tvungen att ställa in träningen då jag fortfarande är ruskigt stel i högerfoten efter närkontakten med armbågen i tisdags. Istället åt vi lite Sushi och just nu kämpar jag mot att springa in till stan och köpa godis på Hemmakväll. Vi får se om jag lyckas. Skrivas ska det iaf göra. Kanske tillsammans med en kopp te. För att få bort ilskan i alla fall.

Ibland skiner det igenom

Att jag är en tant i hårdrocksförpackning kommer knappast som en nyhet för de som känner mig. Och ibland blir det mer än tydligt. Som nu, ska egentligen lyssna på plattor till Sweden Rock Magazine samt skriva om dem, men.....det är ju idolpremiär ikväll och det brukar ju vara kul. Så hårdrocken får vänta en stund. Likaså blev det en tydlig kulturkrock tidigare. Nästa nummer av Sweden Rock Magazine kommer förhoppningsvis vara extra speciellt, i alla fall för en viss fröken Hård. Därför tyckte jag att det skulle firas.

Jag: Johan, när nästa nummer av Sweden Rock kommer så tycker jag att vi ska fira med champange.
Johan: Champange!?
Jag: Ja, det är ju världens grej för mig, saker som gör mig jättestolt. Ett litet steg för SRM, men ett stort steg för Sofia.
Johan: Ja, det vet jag väl. Men champange, för en hårdrockstidning? Är inte det lite fel?
Jag: Näääää....
Johan: Öl eller whiskey passar ju bättre
Jag: Men jag vill fira i champange, whiskey ska jag börja dricka först nästa år.
Johan: Okej då...

Klantigt

Sitter med ömmande fot just nu. Klantsofia har varit i farten. Muay thai-passet gick som en dans. Sparkarna var hårda och bra, slagen likaså. Det är ett set kvar med mitsar innan clinch och styrka. Då missar jag helt en spark och får foten på mitshållarens armbåge. Lite ont för armbågen, men mest ont för den stackars lilla foten som hade en bula direkt när jag satte ner den på golvet. Is och tryckförband samt rysk katastroffilm har varit kvällsreceptet, men allt är böjbart och förutom ömhet är det rätt okej. Men likväl, vansinnigt klantigt.

Ny bloggserie: SvettSofias snabba spis



Jag har tidigare berättat om hur jag ibland direkt efter träningar lagar mat som en halvnaken galning i köket. Och igår var det dags igen. Men eftersom vi kom på ett så klatschigt namn var det lika bra att göra det till en bloggserie (tills dess att TV4 köper sändingsrättigheterna dvs).

SvettSofias snabba spis presenterar - Spagetti och köttfärssås
Fräs köttfärs (gärna i superpanna man superfyndat på Fabriksbutiken, men vanliga, dåliga/dyra pannor går också bra)
Skippa löken, det tar bara extra tid och är inte speciellt gott.
Koka spagetti
Häll i lite allt möjligt i köttfärsen. Hela kryddskåpet brukar gå åt hemma hos mig, men var försiktig med Sambal Oleken. En halv tesked är perfekt, mer gör det oätbart och mindre har ingen verkan. Solroskärnor brukar också gå hem. Men återigen, släng i det mesta. Mjöl, vatten och krossade tomater är också bra att ha i.
Puttra i tio minuter.

Ät. Gärna med parmesan och tysk curryketchp
Ät dock inte för mycket, eller åtminstone inte som jag gjorde en gång då jag åt en gigantprotion spagetti och köttfärssås samt en stor semla på en halvtimme. Det blev matkoma/klubbad säl i soffan resten av kvällen.

Mångsidigt

Dagen har, i vanlig ordning, varit mångsidig. När jag utvecklar avancerad schizofreni kommer det förmodligen inte vara svårt att veta varför. Inledde med att ta fel på tiden för den första föreläsningeni Historia A, jag vaknade två timmar tidigare än jag behövde och istället för att ta tillvara på bonustiden hällde jag ut kaffet och gick tillbaka till sängen. Vaknade halv tio som en zombie och släpade mig till Miun för att lära mig om den Neolistiska revolutionen. Vilket var skoj. Sedan snabb tur till stan där det var musiklunch, alltid lika trevligt, även om jag blev rätt sen.

Sedan hem för att läsa om Rysk Formalism, skriva om Bayonetta och lyssna på Slipknot för SRM. Om några timmar blir det Muay thai. Och filmtittande. Imorgon är det ny skoldag. Då sätter jag klockan ordentligt. Om jag nu inte kör spinning på morgonen som det eventuellt finns planer på.

Evergreyeffektiv

Var lite nojig över att Evergrey-texten skulle vara svår att skriva. därför har jag skjutit upp den till absoluta deadline. Med ungefär 5500 tecken av 6000 skrivna visade det sig vara rätt lätt ändå. Och kul. Men i vanlig ordning är det alltid avslutningen som tar längst tid. Inte bara för att den ska vara bra och ihopknytande utan för att jag redan sålt skinnet innan grisen är skjuten. Eller hur det nu är. I mitt fall innebär det att jag tänker "åh, jag är typ färdig" och så börjar jag dumsurfa (eller spela UNO) innan avslutningen är färdig. Istället för att borra ner huvudet i sanden, skriva klart och vara färdig. Dumt, dumt. Men jag är glad och nöjd i alla fall. I kväll blir det träning av alla dess slag och så fort texten är klar ska jag ta cykeln för att köpa lite köttfärs till middagen. Gott och bra.

RSS 2.0