Jobba hårt när man jobbar, vila ordentligt när man vilar

Något jag försöker bli bättre på är att effektivisera mig. När det ska jobbas, då jävlar ska det köras på. Då ska man få saker gjorda och avverkade. Att puttra på slöväxlar och få tid att gå utan att någonting händer är fel taktik och jag har blivit bättre på det här. För vad är bra när man skärper till detta? Jo. Då blir det bättre att vila när det är vilotid. Imorgon är det lördag. Då är det lediga gatan hela dagen, precis som det ska vara. Men för att det ska hända måste man jobba hårdare idag.

Mitt schema för dagen var således rätt tufft, eller rättare sagt är, har många timmar kvar innan jag gör kväll.

Inledde morgonen med några timmar i Wolfenstein till 360. Skulle recenseras och är så nu. Roligt spel av dumactionkaraktär. I like.

Sedan blev det en massa LOTP-lyssnande för betygsättning. Kokade en kanna te, bänkade mig med nya Sweden rock mag och analyslyssnade.

Middagslagning, skjuts av J till jobbet och sedan hem för nätmöte med S angående examensarbetet. Fredagkväll är helig? Myass. Vill man få saker gjorda utan panik fungerar en fredagafton lika bra som en tisdag. Tycker jag. Och eftersom vi kom ett stort steg fram i arbetet med uppsatsen är det bara att tacka och ta emot. Skönt att jobba med någon som har samma diciplin och inställning så jag tror examensarbetet kommer gå som en dans.

Nu blir det lite mer jobb av olika karaktär innan jag strax efter 22 dundrar in till stan för att recensera på Club Deströyer. Snyggkillen min spelar skivor så då blir det såklart extra roligt. Och bra musik.

Runt 04.00 signar jag ut ikväll för en ledig lördag. Då blir det supermiddag hemma och sedan tv-spelsfest. Tjoho.

Hamstern Torbjörn-Lisbet

Drömde en rätt märklig dröm inatt. Eventuella tydexperter får gärna uttala sig, tills dess har jag emellertid åsikten att huvudet förmodligen är utmattat efter för många tv-spelsintryck föregående vecka.

Hur som helst hade jag köpt en hamster. Jag trodde det var en kille så jag döpte den till Torbjörn. Någon ordentlig bur hade jag inte så den fick bo i en ostkupa och jag kan inte komma på att jag någon gång tog ut den ur ostkupan för att kela. Men jag tänkte i alla fall köpa en större bur. Sen.

I drömmen kom i alla fall Frida på besök och hon hade mer intresse i hamstrar än jag. Hon hade honom i knät, men misstänkte att det var en tjejhamster och således döpte hon om honom till Lisbet. Ingen av oss visste emellertid riktigt om det var en hane eller hona och hamstern fick därför heta Torbjörn-Lisbet. Sedan tog drömmen slut. Och vad jag vet bor Torbjörn-Lisbet fortfarande kvar i sin ostkupa.


Dagens middag

Inför hösten ska vi försöka variera middagarna lite istället för att bara falla in i lagande av det man äter jämt.

Så idag blev det det här. Ljummen teriyakisallad från alltommat.se och det var fantastiskt gott. Rekommenderas varmt. Nästa gång lovar jag att komplettera med egen bild.

http://www.alltommat.se/recept/ljummen-teriyakisallad-4263/

Nour el Refai

Nour el Refais sommarprat har varit i särklass bäst i år. Petra Mede var också bra, men Nour vinner trots allt. Så jag blev inspirerad av att googla på lite roliga RajRaj-klipp och frågan är om det inte slår ursäkta röran vi bygger om. Just nu känns det så.


Hemma från Köln

Köln var bra, Gamescom likaså. Nu är jag dock hemma och då är det fortfarande full fart som gäller. Dels mycket efterarbete på mässan och dels den där saken som kallas examensarbete och är rätt viktig.


Jobbsöndag

Tog ledig lördag som sagt, men mer än så blir det inte. Klockan stod därför på 08.00 idag trots att det egentligen är en vilodag. Men men. Mycket att göra, artikelskrivande, skola, förberedande, träning, möte med Sara över nätet och möte med Gameplayer över nätet. Samt tvättstuga och packande. Då blir det inte någon sovmorgon direkt.

Gårdagen var dock fabulös. Fantastisk mat, gott vin och tv-spel kan man sammanfatta det med. Jag vann över J i Mario Kart DD, men fick så jag teg i Fight Night Round 4. I Worms 2 däremot blev det jämt skägg och vi vann ungefär lika mycket var. Grymt roligt i alla fall.

Myslördag

Mycket väntar. Skola och tyskland. Ikväll blir det därför myslördag med den bästa. Kött, ost och vin är på agendan. Och sämre kan man ju faktiskt ha det. Artikelskrivandet pinnar på, möten bokas in och saker fixas hit och dit. Precis som det ska vara.

Just ja, angående intervjuprocessen.

Glömde att en bidragande faktor till att steg 3 är så segt är att man inte kan lyssna på musik samtidigt. Eftersom jag alltid lyssnar på musik när jag jobbar blir det lite förlamande. Så. Hur löser man det?

Tja. Jag har kommit fem minuter in i avlyssningen så långt och just nu ljuder Spotify med lite gubbrock istället. Här jobbas det hårt minsann.

Movits

Ni kanske har läst att svenska gruppen Movits går riktigt bra i USA just nu. Det är skoj eftersom Movits är riktigt bra. Det är dessutom skoj eftersom Movits spelade i Sundsvall för ungefär ett år sedan på den kylslagna, men högkvalitativa festivalen Norrskrammel på Norra berget. Movits och Moa var några av dragplåtstren och sämre kan det ju vara. Inte minst eftersom Moa är Sveriges bästa sångerska. Och bäst på scen. Så det så.




Intervjuprocessen

Utan att ha testat på allmän-reporter-svängen alltför mycket skulle jag gissa att det skiljer sig lite jämfört med nöjesjournalistens. Här är det mer förberedelser istället för snabba ryck i stunden. Mer nischad research istället för allmänbildning. Kanske. Eller så är det precis likadant. Men eftersom jag just avslutat en intervju med Sonata Arctica för Sweden Rock Magazines räkning tänkte jag lite kort sammanfatta hur mitt arbete ser ut. Om det är någon som kanske bryr sig lite, lite, lite.

1. Förberedelse
Hur ser det ut för bandet just nu, vad har hänt den senaste tiden, vad händer framöver och finns det några speciella faktorer värda att titta närmare på? Ett tema för intervjun kan också vara bra vilket även underlättar själva artikeln. Ofta är gruppen albumaktuell och då är det bra om man får tillgång till nämnda grupps platta för legal pressnerladdning. Rör det sig om en artikel med anknytning till att bandet ev. ska spela i Sundsvall så kan man alltid kolla om de har någon koppling hit. Eller fråga vad gruppen har för relation till staden under intervjun. Typ.

2. Intervju
Inte så komplicerad. Roligare med verklig kontakt även om det i regel oftast blir telefonare för min del när det rör sig om annat än lokala band. Gillar speciellt replokalsjobb annars, när man får träffa bandet i rätt samband istället för "konstlat" på ett fik. Att Café Charm å andra sidan är mitt privata favoritställe för intervjuer är kanske någonting som själv sätter käppar i hjulen då det inte är ett så hårdrockigt ställe. Om man säger så. Intervjun spelas för övrigt alltid in på diktafon.

3. Avlyssning
Fruktansvärt, men måste göras. Diktafonen lyssnas av, citat skrivs ner och jag kämpar mot att inte spontanstrypa mig själv när jag ställer töntiga frågor eller pratar dålig skolengelska. Men. När den här delen är gjord blir det rätt soft.

4. Artikelskrivande
Sammanställning av citat, med temat, i sammanhang. Svårast är inledning och avslutning, men det däremellan sköter sig själv i regel. Och är den roligaste delen i publicering.

5. Inskick och avslut
Skickas till chef eller redaktör. Ibland får man feedback, vilket är bra. Sedan hamnar texten i tryck och saken är biff.

Så ser det ut. Ungefär. Just nu är jag på steg 3. Det jobbigaste. Har lyssnat på en minut av ungefär en halvtimme. Det kan bli en lång kväll det här.


Efterträningpös

Jag gillar att träna. Det kanske har framgått. Och det finns flera orsaker till att jag lägger så mycket tid på det. Dels tycker jag det är jävligt roligt och dels mår jag väldigt bra av att träna. Ju mer jag tränar, ju mer kan jag jobba. Så fungerar det. Om man ska ta den korta versionen. Men det finns andra fina sidor också. Som när man kört ett kvällspass och kan puttra runt och pösa resten av kvällen. Äta, ta ett varmt bad, smörja in sig med kroppssmör och dra på sig mjukisjeans. Koka en kopp te och bara tuffa på. Precis som jag gör nu. Inte alls tokigt.

Det går bra

Jag är inne i ett väldigt positivt läge just nu. Det mesta går vägen och riktigt bra. Igår blev som bekant Köln-resan av, det blir grymt. Dessutom fick jag ett telefonsamtal igår där jag blev kallad till anställningsintervju för en deltidstjänst jag sökt nu under höst/vår och som jag nästan gett upp hoppet för. Men så var det inte och om två veckor är det intervjudags. Vilket är lite spännande då jag aldrig någonsin varit på anställningsintervju. Trots att jag haft många jobb har jag alltid fått dem på annat sätt. Kontakter, rekommendationer eller raka mail där jag erbjudit mina tjänster. Men aldrig intervju. Så det blir spännande.

Vidare var jag till tandläkarn idag, årskontroll. Inga hål och även om undersökningen i vanlig ordning kostade pengar så är det skönt att veta att allt var som det skulle.

Nu hoppas jag flytet fortsätter med inbokande av möten i Köln, träningen ikväll och intervjun med Sonata Arctica imorgon.

Köln

Då var allt klart. Nästa vecka blir det Köln för min del. Spelmässa vankas i vanlig ordning och det ska bli roligt att komma ner och se vad som bjuds. Kanske blir det även en och annan weissebier, det bästa tyskland har att erbjuda. Men. Precis som förra året blir det en hel del roddande på hemmaplan först. Inbokningar på allt möjligt och uppstyrande med intervjuer. Allt för att kunna se så mycket som möljigt.

Måndag

Desto bättre helg, desto hårdare slår måndagen. Ibland längtar jag bara efter att få komma igång och suget kryper fram redan under söndagkvällen. Andra gånger önskar man att helgen aldrig tar slut. Jag och J var nere i stugan i helgen och det var ledighet av det senare slaget. Tokmysigt, finväder och god mat. Då stannar man gärna länge. Men det går inte. Mycket att göra nu när folk kommer tillbaka från semester och liknande. Och skolan kryper på. Dessutom ska jag hårdköra igång träningen igen den här veckan efter lite slappande.

Men det var en seg måndag. Att vädret varit kvavt och tryckande med tillhörande sömnlöshet som effekt, kickstartar sällan. Mycket småsaker har trilskats och det har varit lågväxel snarare än full fart. Mycket måndag helt enkelt. Men imorgon är det tisdag och då går förmodligen allt som smort. Fokus ligger nu på förberedelse av intervju med Sonata Artica för Sweden Rock. Lite prepp som bör göras för att allt ska gå bra. Försöker även vänja mig vid att jobba pc. Ovant, minst sagt, men tanken är att macen fortfarande ska vara skrivstation, PC:n för spel. Men ibörjan får man jobba lite med den också.

Dagens utflykt

Idag ska jag träffa Linnea, en tjej jag läste AU2 tillsammans med och över praktiken på Västermalm fann vi att vi tyckte väldigt lika om mycket och dessutom var vi båda vansinnigt förtjusta i lakrits. Och sämre grunder går att stå på. Men. Jag är lite orolig. Sist jag skulle hälsa på Linnea bodde hon i Granloholm och jag skulle åka buss dit. Bussen gick precis utanför mitt fönster och jag tänkte att det inte kunde vara så svårt. Eller ja, svårt blev det redan direkt när det kom två bussar samtidigt, åt samma håll och jag var tvungen att fokusera på att komma rätt.

Det gjorde jag inte. För jag skulle tagit bussen som var på andra sidan gatan, som gick åt andra hållet. Nu hamnade jag i ändstationen i Granlo istället för Granloholm. Linnea fick ta bilen och hämta upp mig på macken. Nu har hon flyttat. Till Alnö. Dit vågar jag inte chansa med buss. Inte sedan jag var liten, 9 år, och skulle åka buss ner till stan och hamnade just på Alnön. Hade åkt åt fel håll och det här var dessutom på tiden innan mobiltelefoner. Precis som den gången jag åkte vilse i ett elljusspår.

Nu har jag visserligen mobil. Men jag tar inte bussen. Jag tar bilen. Utrustad med karta, vägbeskrivning och GPS kan ingenting gå fel. Tror jag. Men om jag inte är tillbaka sent ikväll är det kanske läge att bli orolig.

Glassdag



Det har varit lite av en glassdag idag. Som blandat både bra och dåligt. Inledde med att jaga hurts ute i Birsta, kammade dock inte hem någon, men provade äntligen Sias glasspinne Frix. Citronlakrits. Mer behövs inte sägas. Den var sagolikt god och kommer att köpas igen. Lita på det. Bild ser ni ovan.

Sedan under kvällen var det glassprovsmakning med syster. En B&J sorbet skulle testas. Blev den med ananas och passionsfrukt. Dessvärre var den lite av en besvikelse. Fräsch som sorbet alltid är, men samtidigt lite smaklös. Ananasbitarna var inte mycket att ha, passionsfrukten lyste med sin frånvaro och det sammanfattande intrycket var godkänt, men inte mer. Får se hur den andra sorbeten är.

För att vara på den säkra sidan hade vi dock safat med en glass till. En Häagen-Dazs Choc choc chip. Även känd som världens godaste chokladglass. Och det var den fortfarande. Så glassdagen hamnade ändå på plus. Två goda glassar och en bevikelse. Nästa gång ska jag dock smyga in ett bidrag från den nya favoriten Otto och glassfabriken. Finns på Citygross och är inte alls tokig. Päronglassen med inbygdt chokladrippel kan man skriva serenader om. Så det så.

Hållbar utveckling


Mina kursböcker till Människa och miljö-kursen har kommit nu. Tjoho. Verkar ju jätteroligt. Den här boken har jag nästan betalat 400 kronor för. Därför jag sprudlar av entusiasm på bilden ovan.

Podradiokärlek

Jag är dålig på att följa saker fasta tider varje vecka. Som tv-program och liknande. Att "låsa" torsdagar 20.00 eller liknande fungerar illa. Antingen för att jag tränar de flesta kvällar i veckan, eller för att jag när som helst kan behöva göra ett recensionsjobb och då hamna ur fas med handlingen eller för att jag helt enkelt är lite för glömsk för att komma ihåg när bra saker går i etern. Därför är DVD-boxar det enda sätt jag följer tv-serier på. Då kan jag både se allt på en gång eller när jag vill. Och det är ju bra. Nu har jag dessutom hittat radiomotsvarigheten och trivs som fisken i vattnet.

En av mina favoritapplikationer till iphonen är nämligen SR:s streamingtjänst där man kan lyssna på radioprogram i efterhand streamat. Som Sommar och På Minuten. Det är nämligen favoriterna just nu. Jag betar av program på program, lyssnar på promenader och när jag ska sova. Det tar aldrig slut på innehåll och är i regel oftast väldigt väldigt bra. Och när jag, trots allt, lyssnat upp allt är det bara att gå vidare i SR:s arkiv. Det finns mängder av material att botanisera bland och via det smidiga menysystemet tror jag att många pärlor väntar på att hittas. DVD-box i radioformat. Kan knappast bli bättre. Att man sedan kan verka lätt vansinnig när man går och lyssnar på hysteriskt roliga På Minuten in publik och misslyckas med att kväva skratt, det är en annan femma.

Ika i rutan

Har ny ringsignal på mobilen. Introt till Ika i rutan. Barnprogrammet som skrämde hela min generation. Och kanske förklarar varför vi är lite som vi är.


Händer i veckan

Ny vecka väntar. Kan bli rätt intensiv. Ny dator anländer (förhoppningsvis). Skolan närmar sig, Sweden Rock Magazine har deadline, en intervju ska förberedad och lite träning ska avverkas. Och framför allt ska många sommarprogram lyssnas på. Har just betat av Petra Medes program. Mycket bra. Sedan ska jag höra avslutningen på Morgan Allings. Problemet när man lyssnar på sommarprogram i bilen är ju annars att man inte hör klart programmen om man kommer fram till destinationen innan det är slut. Och man kan ju ogärna hänga kvar i bilen en halvtimme bara för att. Så var det när vi åkte till söderhamn förra lördagen, mycket spännande med Allings-sommarprat, men det är ju inte så långt till Söderhamn från stugan så vi han bara med hälften. Måste återtas.

För övrigt är Tv4 sport min favoritkanal just nu. Någon form av UFC visas typ hela tiden. Nu repris på UFC 78. Fantastiskt. Silva mot Lidell just nu. Grymt bra fight. Och till helgen blir det ju UFC 101. 04.00 på natten. Vara vaken eller ställa klocka? Får se hur det blir. Ses ska det i alla fall. Med lite öl och snacks eftersom jag kan kosta på mig det så här efter fight. 

Softarsöndag



Idag har det varit en lugn och skön söndag. BBQ-kvällen med Peter och Belén var mycket trevlig även om både kropp och huvud var rätt trött efter fighten. Syrran och jag åkte ut till Birsta en sväng för att kolla på hurtsar och sedan hälsade vi på farmor på Lindgården. Nu ikväll blir det jobb och lite fixande, sedan imorgon är det dags för träning igen. Känner mig minst sagt laddad.

Vinst!




Det blev seger i matchen. 3-0 till undertecknad. Mycket skönt, såklart. Firas med BBQ och öl ikväll. Jag är den blå på bilden ovan.

RSS 2.0