Sängvobblare

Jag rör mig mycket när jag sover. Med betoning på mycket. Många tvära kast hit och dit, gärna med lite stöld av sambons kudde och täcke om möjlighet ges. Och då får man kanske skylla sig själv när veckans citat från sambon är:

- Jag drömde att det var jordskalv, men sen insåg jag att det bara var du som hade vänt på dig.

VM i sim(dräkt)

Kollade på simning nu på morgonen. Inte så roligt eftersom fokus idag är något förflyttat. Till dräkter istället för simningen.
I det antika greklands olympiska spel var simning inte en olympisk gren. Atleterna hade visserligen en pool på sin träningsanläggning, men det var för rekreation. Och avtvättande av den antika solskyddskrämen olivolja och sand. Eftersom tävlingarna på den tiden syftade mest till att hitta den bästa krigaren var simning inte relevant som sport. Vatten var aldrig en plattform för strid och således onödig att tävla i. Så de gamla grekerna tävlade inte i simning. Men. Om de hade gjort de skulle de varit nakna. För så gick det till på den tiden. Och nu när jag tittar på VM i sim(dräkt) undrar jag om inte antikens system vore att föredra.

Inte bara för att det är trevligare att titta på nakna simmare än simmare inbäddade i en egen flytväst/ubåt/superduperdräkt utan för att det kanske är då man ser vem som är bäst på riktigt. Inte vem som 1) har en bra dräktfabrikör, 2) haft tur och dra på sig en dräkt utan att den spruckit, 3) övat att klä på sig mer än själva simmandet.

För så känns det onekligen just nu. Såg det här klippet igår på Svt.se (http://svt.se/2.21192/1.1638375/svt_testar_simmarnas_superdrakter?lid=puff_1638386&lpos=lasmer). Det tar mellan en halvtimme och en timme att ta på sig dräkten.

Vi säger det igen - mellan en halvtimme och en timme! Hur länge är simmarna i vattnet? Några minuter på sin höjd. Mer energi till att klä på sig, hoppas att allt håller och sedan varva ner inför själva simmandet. Under simningen gäller det sedan också att hålla alla tummar man har för att den inte ska gå i tusen bitar under själva framfarten i vattnet. Det kan också vara förödande. När simmarna sedan kliver upp ur vattnet ser man hur nästan alla öppnar upp baddräktens rygg. Kanske för att kunna andas. Kanske för att den är fuckingjävla obekväm. Skulle jag tro i alla fall. Själv kör jag bara med strandbikini som tar någon minut att ta på sig.

Hur som helst blir det ändring nästa år. Superduperdräkterna förbjuds, men rekorden kvarstår. Oj så roligt det kommer att bli med simning framöver då. Samtidigt är förbudet naturligtvis bara beundransvärt, annars hade vi snart stått där med simmare som har en liten motor under dräkten om utvecklingen fortgått i samma takt. Tills dess får vi dock stå ut med att majoriteten av medias bevakning handlar om lika delar spruckna baddräkter som rekord i världsrekordslagning.

Lilla julafton

Väntar in lite roliga paket på posten just nu.

Bokpaket från Adlibris - Inte så jävla kul egentligen eftersom det bara är skolböcker, men det är ändå roligt att packa upp
Skivpaket från Ginza - Senast i världen med Mastodons nya, Wolfs Ravenous på fysiskt exemplar och AC/DC-specialutgåva är några av godbitarna. Allt presentkortköpt så min konstnad hamnar på 24 kronor. Överkomligt.
Dator från Komplett - Nästa vecka beräknas den dyka upp. Då blir det spela och jobba av. Tjohej. Även om jag, såklart, fortfarande är en mactjej i själen. Men jag måste kunna spela PC-spel. Så enkelt är det.

Och sen nästa vecka kommer skatteåterbäringen. 13 000 hamnar den på. Tack så mycket. Då kan jag köpa glass för pengarna.

Hösttändning

Saker närmar sig. Fight på lördag (om alla administrativa saker blir klara. Suck. Alltid är det något som strular). Sedan skatteåterbäring. Sedan vila. Sedan skolstart. Höstspelen börjar trilla in och saker ska styras. Visserligen har köksrenoveringen skjutits på framtiden, men man kan ju ändå alltid fixa lite. Morgonen har spenderats med lite administrativa saker av det tråkiga, men viktiga slaget. Inte bara glamour. Samtidigt är det ändå rätt skönt att kicka igång på allvar. Styra upp saker, fixa och trixa. Kickstarta, komma i zonen och känna att det flyter på. Nästan det som varit "värst" med att vara ledig, att inte komma i zonen utan bara puttra lite på halvfart utanför göra-någon-nytta-läget. Inte van med det och det har varit lite av en omställning. Visserligen har det blivit lite träning (eh..kanske inte lite) som kickat igång. Det är bra i alla fall. Igår sprangs milen, sedan lite thaiboxning och lite fys innan det blev frida-fika, mathandling och bilåterlämning. Dock snor jag kanske åt mig en bil ändå för att kunna fixa lite saker i eftermiddag. Kan nog bli så, ja.

Mindre rolig bokbeställning

Beställde kurslitteratur just. Kan vara rätt skoj ibland faktiskt, åtminstone om man läser någon rolig kurs (Litteraturvetenskap eller Historia) och får plocka hem böcker man i alla fall nästan hade kunnat läsa ändå. RIktigt så skoj var det inte nu. Förutom ex.arbetet heter höstens kurs Människa och Miljö. Tjoho. Låter ju skoj. Ungefär lika rolig som litteraturlistan med böcker som

"Från miljöpolitik till hållbar utveckling"
"Hållbar utveckling, människa, miljö och samhälle"
"Miljöekonomi för en hållbar utveckilng"


Bland annat. Enda "roliga" var att min Historiehandledare Svenbjörns bok, "En nationalrikedom av hälsoskatter. Om jämtland och industrisamhället" fanns med. Det kanske kan vara något. Annars ser jag mest fram emot vårens böcker till Hi. C-uppsatsen.


Ett år kvar snart

Ju mer jag tänker på det, desto konstigare känns det. Jag har ett år kvar av skolan nu, sedan är jag färdig. Utbildad gymnasielärare i Svenska/Historia. Med behörighet och allt. Fem års pluggande färdigt. Rätt häftigt. Även om jag förmodligen kommer läsa någonting mer på sikt. Får jag inte något jobb när jag går ut (vilket dessvärre är rätt tänkbart i väntan på den stora pensionsboomen) kommer jag söka magisterutbildningen för littvet eller historia. Om jag inte läser den ettåriga journalistlinjen för akademiker bara för att fixa ordentlig journalistbehörighet också och på så sätt kunna sluta kalla mig låtsatsjournalist. Men det får vi se hur det blir med.

Till hösten blir det dock pedagogik. Jag skulle ljuga om jag sa att jag verkligen ser fram emot det. Eller ja, jag tror det kommer bli roligt att skriva examensarbetet tillsammans med Flitiga Sara och jag tror praktiken blir rolig. Tror dessutom inte att kurserna kommer vara så tunga, åtminstone inte i jämförelse med förra höstens dubbelpluggande av tuuuuunga Historia A och littvet C. Det är examensarbetet och en kurs som heter Människa och Miljö. Mer är det inte. Så därför har jag faktiskt sökt ett extrajobb. Ett till. Håller alla tummarna för det och lovar att avrapportera om det går vägen.

Sedan till våren, den sista terminen, blir det Historia C. Uppsats och några andra kurser. Känns spännande och jag ska försöka hitta ett bra ämne redan under hösten. Är lite sugen på att skriva om någonting Hälsinglandrelaterat. Gillar Hälsingland på många olika sätt och det känns som en intressant region. Eventuellt kanske jag kollar lite på utvandringen därifrån eller någonting i den stilen. Eller letar häxor i Hårga ;)

Svårbestämt

Sitter och jobbar lite för ovanlighetens (!) skull. Plattor ska få betygspinnar till Sweden Rock och jag är lite kluven. Vissa band har sitt urpräglade sound som till viss del alltid räcker för att man ska gilla det. Som i fallet med 69 Eyes senaste. Jag gillar stuket, hitsen är småtrevliga och jag vet redan nu att det här kommer finnas kvar på poden även efter deadline. Samtidigt vet jag ju att 69 Eyes kan vara så mycket bättre, att hitsen här är långt ifrån de på den fantastiska Devilsplattan. Så då är frågan om jag egentligen gillar skivan eller bara soundet. Det är knepigt.

Knepigt är också nya Udo. Han brölar på rätt bra, men samtidigt finns det tyska discometalhits där man inte kan sitta still. Svårt.

Och när man inte riktigt kan bestämma sig för vad man tycker blir det lätt så att man har allt fokus på de "svåra" plattorna och knappt hinner in och lyssna på resten. Vilket inte är så bra utan åtgärdas nu. Frisk musik för ett friskt medvetande. Typ.

Nej nej The Poodles

Nya skivan med The Poodles överraskade positivt. Videon till den senaste singeln gör det inte.Hej hopkok av alla hårdrocksklyschor vi kan hitta.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article5540577.ab

Morgonmil

Sprang milen (eller snarare 1,2 km till och med imorse) för första gången. Kändes bra och jag hittade rätt hela vägen dessutom. Inte illa. Sedan lite sparring, blod och svett. Det gamla vanliga. Träning igen ikväll. Grymt. Formen börjar komma, nacken börjar bli stark och tekniken sitter. Stod om fighterna i Dagbladet idag, bland annat var min motståndare med. Knappt två veckor kvar nu. Kalas.

Wii-måndag

Har hunnit med en del idag. Inledde, såklart, med träning. Kändes bra och tekniken börjar sitta samtidigt som energin, styrkan och konditionen har hoppat upp ett snäpp. Kanon. Sedan blev det tur med farfar till farmor på Lindgården. Är farfarchaffis hela veckan och det blir några fler svängar i veckan. Dessvärre drog det ut lite för långt på tiden för att jag både skulle hinna jobba och träna kvällspasset, så jag fick hoppa det senare och hårdjobba istället. Eller ja. Hårdjobba är kanske fel ord eftersom jag suttit i soffan och spelat tv-spel samt att jag nu sitter vid datorn och lyssnar på hårdrock. Så gruvarbetarhårt är det egentligen inte. Men det ska ju göras. Så nu går jag och spelar två spel till tror jag.

Udo

Det här är faktiskt helt fantastiskt bra. Så det så.


Två veckor kvar

1 augusti smäller det. En veckas hårdträning avklarad. Vansinnigt jobbigt, men givande. Känner mig starkare, bättre och rappare än tidigare. Två veckor till och det kommer bli storstryk. Kalas.

Annars är helgen bra. UFC 100 reprisen spanades igår, det både badades och åts middag hos J:s föräldrar. Ikväll blir det Metal Gear Solid och återhämtning. Sedan imorgon är det träningsdags igen. Skönt nu när kroppen samlat lite energi.

Och ja - har en månad kvar till skolstarten igen. Blir roligt med lite aktivitet och att skriva uppsats tillsammans med sara, även om det hade varit roligare med något annat ämne än pedagogik. Men. Det är bara ett år kvar nu. Sedan är jag färdig gymnasielärare. Inte alls så tokigt.

Jobbtorsdag

Har man inte så mycket jobb blir det lätt att man knappt jobbar alls ibland. Inte så bra. Därför fick kvällen ägnas åt lite upphämtning av jobb. Recensioner, lyssnande, fixande och trixande. Rockweekendtexterna till Sweden Rock Magazine ska skrivas och lite annat småplock. Rätt lugnt ändå. Har ungefär en månad kvar av sommarlovet innan tjohopedagogiken börjar. Ser inte fram emot AU3 så mycket efter ett grymt roligt historia/littvet-år, men det blir skönt att ha det avverkat och eftersom jag skriver examensarbetet med Flitiga Sara kommer det gå som en dans.

Livelyftet

Jag älskar att gå på konserter. Så är det bara. Trots alla jobbiga faktorer som lera, kyla och allmäna idioter är det därför jag åker land och rike runt på så många festivaler. Jakten på spelningarna utöver det vanliga är moroten och får man bara en sådan per festival är hela turen berättigad. Men det finns andra fina sideffekter med festivaler. Bland annat hur band man egentligen inte lyssnar på eller gillar gör så stort intryck att man börjar lyssna på dem även hemma och fortsätter förundras.

Som med Aerosmith efter Sweden Rock Festival 2007
Som med Turbonegro efter Hultsfred 2007
Som med In Flames efter Metal Town 2008

I år har jag fått en liten crush på Udo. Eller ja, själva Udo är inte så jävla het. Men hitsen sitter som en smäck. Det visade han under hitmaratonet på Rockweekend och därför sitter jag här och lyssnar på Man and Machine på Spotify just nu. Tysk köttbullemetal - sånt gillas.

Sedan finns det ju, tyvärr, även det motsatta fallet. När band man gillar på skiva och ser fram emot att se, går och ställer in skorna, väljer fel låtar eller bara är allmänt dåliga. Det är inte lika kul. Men det kan vi ta en annan gång.

No more Hydro

Vi har bott i vår lägenhet över ett år nu. Det känns bra och vi trivs otroligt mycket. Framför allt trivs vi med närheten till mycket. Skola, gym och stan. Snart även Äventyrsbad där vi förmodligen kommer att bo. Men. Just nu har vi lite av en förändring här. Inte stor, men likväl betydelsefull. Det finns nämligen ingen Hydro längre. Vår husmack. Några hundra meter rakt upp, öppet till 22 och med stort utbud av både chips, snacks och dvd. Visst, de är rätt kassa på att servera mjukglass, men för sista minuten sötsug under kvällar är Hydro perfekt.

Men. När jag gick upp igår (dock med margarin och inte godis i åtanke) slogs jag av beskedet att Hydro inte längre heter Hydro. Det är visserligen samma gamla mack som ser ut precis likadan ut, men namnet är något annat. Något som jag glömde ungefär två minuter efter hemkomst. Tror det var Fendro eller någonting i stilen, men dränkt av chocken kunde jag inte bearbeta det djupare. Traumatiskt värre. No more Hydro för Persson och Hård. Tur vi har Himlabadet att se fram emot.

Upptagna dagar

Låååååångt blogguppehåll. Ingen ordning. Skyller på semester. När man inte behöver skriva så mycket jobbrelaterat blir det så att jag inte tar mig tid att privatskriva heller. Istället tränar jag så det står ut genom öronen. Fight 1 augusti och hårdkörning tills dess. Var dock tvungen att ta en vilodag idag eftersom vaderna knappt vill röra sig en meter. Kör hårt imorgon istället.

Annat som hunnits med var Rockweekend i helgen. Uruselt väder första dagen förtog lite av helhetsintrycket, men det tog sig. Hot Leg var en överraskning, Arch Enemy oväntat starka och Edguy bättre än vanligt. Så det  var kul. Hoppas på fortsättning av festivalen nästa år, inte enbart för att den geografiskt ligger absolut bäst till och även ger stughäng på dagarna.

Nu ska dock slövaderna släpas upp på hydro för att inköpa margarin. Får se om jag tar mig hem, men det är trots allt nerförsbacke så man kan ju hoppas.

RSS 2.0