Rasism, spanska sjukan och Harry Potter

Gör mycket nu. Tog visserligen en liten sovmorgon och missade några timmar, men har ändå betat av lite. Bland annat läst en bok om rasism eftersom det är ett temaområde vi jobbar med i en av delkurserna. Otroligt intressant. Dock inte lika intressant som den kära spanskan. Har skrivit de första sidorna nu. Känns bra. Har dock stannat upp eftersom jag måste läsa en doktorsavhandling först för att få lite köttigare ben. Samtidigt som det i samma veva ska jobbas med Harry Potter. Är nästan framme vid själva analysen nu, men det är mycket som ska strukureras upp först, inte minst analysmallen. Och för att kunna göra den utförlig måste jag läsa apmycket innan. Men men. Det tar sig till slut. Trots allt börjar det nästan bli vår nu och fungerar våren så fungerar gissningsvis det mesta.


Kyckling

Eftersom jag är en storätare av kyckling känns den senaste tidens glas-i-kyckling-härva sådär kul. Roligare om det hade varit glass-i-kyckling. Det hade varit spännande. Åtminstone mer spännande än glas. Känns verkligen som om de förmodade vegansabotörerna tänkt till. Protestaktion? Nja. Snarare gravskändning för de stackars kycklingarna.

Och på temat kyckling förresten. Nu när det snart är påsk är det bilder på gulliga och ulliga kycklingbarn överrallt. Samtidigt som man äter mer ägg än någon annan gång på året. Är inte det dubbelmoral som man istället bör lägga energin på om man nu är en arg vegan?

Au3

Så. Då var det sökt då. Kan inte säga att jag jublade hela vägen till studera.nu, men den ska trots allt betas av. Au3. Den sista terminen pedagogik. Den där man faktiskt får sin examen. Att jag trots allt inte blir färdig utan istället har en termin historia kvar sedan känns väl också okej. Även om det är platsgaranti och allt sånt där på pedagogiken blir jag alltid nojig om jag inte lägger in fler val under det jag kommer läsa. Som reserver ungefär. Men fan vad jag hellre skulle läsa dem. Mitt reservval den här gången är den ettåriga magisterutbildningen i Litteraturvetenskap. Den vore inte helt fel. Eller motsvarande i historia, kanske till och med det tvååriga masteråret. Då blir man klok som en bok. Problemet är ju bara det att man inte får ta studiemedel hur länge som helst.

Äntligen måndag

Eftersom jag enligt vissa håll är ett "knäppo" tycker jag det är rätt trevligt med måndag. Veckoplaneringen börjar bli uppstuderad, träningsveckan hårdstartar och folk svarar äntligen på mail. Med lite kaffe och gubbrock blir det således rätt lätt att starta även fast klockan är ung. Frågan är dock vad jag ska börja med. Läsa klart epidemiboken (läste om Malaria, Pest och TBC innan jag somnade, mycket spännande), gå in på rasisttemats litteratur eller börja strukturera upp basen. Hmm.

Nä. Epidemier får det bli. Och kaffe. Och gubbrock. Bra det.

Läshörna




Har ett litet projekt med min läshörna just nu. Den har kanske inte varit högprioriterad, men nu går det sakta men säkert framåt. Har just skaffat ett litet bord till fotöljen där man kan ställa sin lilla dryck när man läser sin lilla bok. Just nu står där "bara" den senaste vasen samt fina tulpaner.

Och ja. Tantpoängskommitén kan addera en hel bunt poäng.

Sommartid

En av mina minnesregler för det här med sommar- och vintertid har med utemöbler att göra.
När det blir sommartid tar man fram utemöblerna och när det blir vintertid tar man tillbaka dem. Således flyttar man fram på sommaren och bak på vintern.

Inatt blev det sommartid och man skulle kunna säga att min minnesramsa hånskrattar mig rakt i ansiktet.
Utemöbler? Skulle inte tro det va. Snarare vinterjacka, snöskor och en sorgsen min.

"Du ska inte tro det bli sommar" sjungs det i barnvisan. Tro fan det. Jag har slutat tro på sommaren vid det här laget och även om den mytomspunna "nån sätter fart"-personen får tummen ur på sikt blir jag ändå fylld av sorg.

Sommartid och flera meter snö. Ja, herregud vilken vårkänsla man får. Nu ska jag gå och slåss.

Same same?

Söker på Hardcore Superstar i Spotify. Får dels en rad låtar med nämnda grupp, men även ett artistförslag om det skulle vara något annat jag var ute efter.

Förslaget heter - Hardsoul Sugarstarr

Inte riktigt samma kanske.

Tant Hård

För att orka med Hardcore Superstar var jag tvungen att ta en två timmars powernap så här på fredagkvällen. Börjar bli gammal på riktigt nu.

Det blir nog inget Nobelpris i fysik för min del i år...



Hade just kört ett spinningpass. Skönt. Kommer hem och skulle lyxa till det med lite lyxjouice. Trots allt var det ändå fredag. Tar fram den välkylda jouicen ur kylen. Öppnar den just färdigkörda diskmaskinen för att ta fram ett stort, fint glas. Det är jättevarmt. Tänker att det inte gör så mycket. Häller i jouicen. Det börjar knaka. Oroväckande. Två sekunder senare är glaset i två delar och den fina, dyra lyxjouicen utspilld. Sorterar in episoden under "Man lär sig av sina misstag" där den får trängas med den gång jag skulle micra äppelpaj i aluminiumform och det blev blå blixtar... Det året fick jag inte heller något nobelpris.

Superhjältetrikåer

Typ. Shoppade ett par nya spinning/pump-braxor idag. De känns som ett par superhjältetrikåer. Vilket är lite tufft. Ge mig bara en mantel så flyger jag fram på spinningcykeln. Ungefär. Inviger dem om en timme, men något flygande blir det nog inte med tanke på att jag är rätt trött. Lång dag som är långt ifrån slut. Handledningen kring uppsatsen var positiv, nästa vecka börjar jag aktivt skriva ett första utkast. Sedan blev det lunch med mamma och mormor, stadsflanerande och sedan hem till littvetböckerna. Tzvetan Todorovs strukturalistiska analys av fantasygenren låter kanske sådär het, men den är rätt bra faktiskt. Och viktig i uppsats nummer två.


Fredag med spanska sjukan

Igår var det speldag. Idag blir det spanska sjukan igen. Läser en spännande bok om epidimier genom tiderna och väntar på lite telefonhandledning kring uppsatsen. Nördigt, men rätt kul. Kroppen är något heldöd efter gårdagen, men det blir ändå ivägsläpande till gymmet en liten stund i kväll. Sedan blir det jobb och Hardcore superstar. Blir nog skoj. Frågan är om det slår spanskan. Jag är skeptisk.

Urlakad

Herregud vad trött jag är. Varje liten muskel är helt slutkörd och jag förstår inte hur jag ska orka spela ett Wii-spel ikväll. Två timmar thaiboxning av det hårdare slaget är förklaringen. Superkul, men vansinnigt jobbigt. När J ringde nyss, på halltelefonen, var jag tvungen att sätta mig på golvet för att jag inte orkade stå. Sedan la jag mig raklång på mattan och kom knappt upp. Urlakad var ordet. Och lite blåslagen också. Men det är det värt.

Tio bästa rollspelen som inte finns

Måste tipsa om en av dagens GP-texter. Listan är ett redaktionssamarbete som varit igång länge och jag har skrattat varje gång jag gått in och läst den. De tio bästa japanska rollspelen som inte finns. Naturligtvis väldigt nördigt, fördomsfullt och hemskt på alla sätt. Men oj så kul.

http://gameplayer.se/pub_text.php?pub_id=13524

Dålig skattjakt

Som bekant är historieuppsatsen väldigt mycket som att gå på skattjakt. Igår var skattjakten på Länsarkivet i Hsand. Det var spännande. Mycket spännande till och med. Dessvärre blev resultatet en besvikelse. Det första dokumentet var inte bara ointressant, det engagerade även fyra personer i personalen när det inte alls var där det skulle vara i huvudarkivet. Så jag väntade, och väntade, och väntade. Till slut blev jag ivägskickad till ett fikarum där jag drack kaffe och väntade lite mer. Sedan hade mitt dokument äntligen visat sig.

Men. Det räcker inte bara med det. Dokumentet ska ju ha något innehåll också. I det här fallet var det protokoll för kyrkans förening Frivillig hjälp som fungerade ungefär som ett fattigvårdsnämnden 2 där de skänkte pengar till behövande. Eller ett lass ved som det också stod på många fall. Och då hade man hoppats att det i dokumentet skulle stå ungefär så här.

"Oj oj oj vad spanska sjukan är över oss. Folk dör som flugor och det är nöjesförbud, men stackars Agda Karlsson har tappat både man och barn, nu ska vi samla in lite pengar till henne så livet blir bättre".
Typ.

Man kan säga att det gjorde det inte. Uppgifterna från 1918 var knapphändiga och skillde sig inte från andra år. Enda spännande var att bokhandlar Mattsson var med i kommitén och om jag inte är ute och cyklar strök han sedan med av spanskan.

Hur som helst. Dags för ett nytt dokument. Protokoll från församlingen. Tänkte att det där skulle stå saker på åtgärder. Beställde protokollen mellan 1914-1950 och hoppades på det bästa. Fördelen med spanska sjukan är att det är så isolerat i tiden. Hösten 1918, knappt mer eller mindre. Lättbearbetat när man hittar materialet. Som även här tog nästan en timme. Där jag väntade, väntade och väntade lite till. Sedan kom protokollen och jag kastade mig ivrigt (nåja, så ivrig man nu får vara med 100 går gamla handlingar, vilket egentligen inte är speciellt ivrigt alls) över det. Bara för att se att man i handlingarna hoppat från 1916-1921 (!). Mitt år finns inte med. Alls. Så jag kammade noll. Lämnade in protokollen och tackade för dagen. Men det var inte slut på motgångarna där. Nejdå.

Fick först dåligt betyg på metoddelen, godkänt, men dåligt. D som i dålig. Sedan fick jag veta att det kunde bli svårt att läsa Historia C till hösten trots allt och eftersom jag inte vågade chansa fick det bli AU3. Detta efter ett snack uppe på UTV. Favoritinstitutionen eller hur det nu var... Sedan skulle jag kopiera papper från dumboken som är jätteviktig i min uppsats, omöjlig att få tag på online och en del av referensbiblioteket så man får inte låna hem den. Men den finns inte i Sundsvall utan bara i härnta. Så jag behövde åka dit och kopiera. Och brottas med kopieringsmaskiner. Först tredje maskinen fungerade, sedan fick jag ett papercut på tummen och blev om möjligt ännu argare.

Men det vände. Tack och lov. Körde hem i fint vårväder. Vilade lite, tog en sväng till Birsta med J, köpte tshirt, våffeljärn och en massa prylar på Ittallas medlemskväll. Då blev  jag glad igen.

Nu. Jobb. Skrivtorsdag på planeringen.

Kickstart my onsdag

Kickstartade idag också. Spinning på morgonkvisten. Zombietrött ungefär 99% av passet, men ändå skönt att få dra ur lite av tisdagsstelheten ur benen. Sedan lite bilstöld, mathandling och kaffedrickande. Köpte den tuffa metalmjölken (släcka lamporna-dagen my ass, det är klart att man gjort förpackningen svart för att det ska vara lite mer hårdrockigt) och glömde till skillnad från igår inte att ställa in den i kylen. Nu fixar jag och trixar lite smått inför dagens lilla härnösandstour. Seriös shit så jag har skolfrökenlooken snarare än rockjournalistditon. Hela jeans, halsband och brillor snarare än trasiga jeans, dödskallar och kisande. Men jag har ju metalmjölken färskt i minne så det ska nog gå bra ändå tror jag.

Och. För er som så nyfiket vridit er i funderingar hela natten kommer här svaret om gårdagens film. Den sög. Hårt. En och en halv timmes elände. Skänkes till valfri självplågare. Om jag inte gör en repris av lillasysterpresenten där jag samlade ST-filmer till en fantastisk box och gav till den nyblivna 18-åringen. Som sedan gav bort presenten till vår mor när hon fyllde år vilket i sin tur resulterade i en bävan under hela julklappsuppackandet att boxen skulle komma tillbaka och bita mig som straff.

Filmkväll



Två timmar thaiboxning. Ispromenad hem. Nu blir det soffhäng med film. Jobbfilm. Vilken film?

Den här filmen. http://www.imdb.com/title/tt1034320/ (även bilden ovan)

Tack chefen. Det blir en trevlig filmkväll säger jag och mina förutfattade meningar...

Seriösa prylar

Igår var jag som bekant lite besviken på Kyrkans hus. Besvikelsen är borta. Blev uppringd imorse och vet nu mer var jag ska ta vägen. Dels kyrkoböcker hos dem på mikrofilm för att kolla dödsstatistik och dels Länsarkivet i Härnta där jag ska leta efter gamla protokoll. Så imorgon blir det uppsatstour upp dit för att fixa viktiga saker. Har även gjort annat viktigt idag, som att låna två böcker till historieuppsatsen. Eftersom ämnet är spanska sjukan fick jag gå till medicinhyllan och böckerna där kändes omedelbart lite viktigare. Kände mig mer som doktor House snarare än en dammig skolfröken och kom hem med både doktorsavhandling om spanskan samt bok om epidimier i allmänhet. Inte fy skam.

Har även hunnit med en sväng på Birsta med L och lilla, lilla Harry. Trevlig värre. Avrundades med sushimiddag och just nu laddas det för thaiboxning.

Bra måndag

Måndagen blev bra. Visserligen känner jag mig lite sviken när Kyrkans hus inte ringde upp som utlovat med hemliga (nåja, men det låter mer spännande så) upplysningar om deras krisarbete. Men jag gick vidare. Sammanställde till slut Mustasch-artikeln som blev bra, annorlunda men förhoppningsvis läsvärd. Körde även total urladdning på combaten och avrundade med soffkraschning där House säsong 3 tog slut. När herr sambo kommer hem blir det de två sista Lost-avsnitten på säsong 4. Om jag inte somnar typ nu. Det känns inte helt långt ifrån.

Annars är det många tv-serier som avverkas på löpande band. Scrubs säsong 7 i helgen, House nu och snart Lost. Ett tecken på att jag börjat disponera tiden bättre för att undvika dumstress. Sånt är bra,  har jag hört. Men frågan är vilka tv-serier vi ska kolla på nu.

Eller vänta. Det är inte alls en svår fråga. Nostalgifyndade säsong 1 av Baywatch. Det blir något.

Citat 3

Ralfs kvinnoskola

- Sen är jag väldigt ärlig också. Upptäckte det väldigt fort att det många män inte begriper är att om man är dödsärlig mot sina tjejer så fungerar det hur bra som helst. Jag säger bara som det är ”Jag är ute och super. Punkt”. Istället för att ”Jag tar en öl och kommer hem klockan åtta”. ”Jag går ut och super och kommer hem imorgon klockan två. Och så kommer man hem halv fyra, då blir de jätteglada”. Det gäller att vända på det. Och när man ska ge mutpresenter till sin tjej eller hustru, då ska man göra det när det är som bäst. Inte när det är dåligt utan när allt är jättebra. Man har varit och handlat på willys, allt är jättebra och man har pökat. Och då får hon ett dagskort på sturebadet. Och då kan man vara ute och supa och härja, då säger de ingenting. Jag kan det kvinnliga könet. Jag har haft en väldigt bra lärare i min lillasyster

Citat 2

Tror det kan bli en bra intervju totalt. Citatmaskinen Ralf sköter sig själv om man säger så.

Hur kom det sig att David hamnade i bandet?
- Vi testade några, men några kändes som om de inte passade in och någon som faktiskt inte ville vara med, jag blev förvånad. Sparzanza har inte gjort någon skiva på länge, de ska säkert lägga ner så jag kollade deras hemsida. Då hade de två gitarrister, bröderna Kalle och David Johannesson, utmärkande draget att de har jätteenorma könsorgan. De blev castade på det. Skriv ner det.

Citat 1

Ralf i Mustasch (jag inleder lite trött med en klassisk hur-känns-det-fråga för att komma igång. Lättläst och tråkigt. Sånt slår tillbaka)

Sofia:
Ni är uppe på House of Metal, hur känns det?
Ralf: Nej, nej. Fråga inte så. Fråga; Ni är uppe på House of Metal, har du någon hund? Eller; Ni är uppe på House of Metal, var har du köpt din mössa?

Veckopåslagning

Så. Igång igen. Eftersom jag blev väckt sju imorse har jag hunnit göra en del. PM om spanska sjukan, kontakt med olika organisationer som skulle kunna ge mig hjälp med spanska sjukan och lite allt möjligt. Just nu betar jag dock av jobbigare prylar. Som intervjuerna på House of Metal. Eftersom jag var trött som en gnu är jag orolig för att intervjuerna ska vara hemska, fasansfulla och vedervärdiga. Således har jag inte velat lyssna på dem. Men nu tar jag mig i kragen och betar av det, sakta men säkert. Får se hur det går. Men veckan är i alla fall igång och det känns mer än skönt. Nu blir det tutande och körande på högsta växeln.

Helgavstängning

Har börjat stänga av mer och mer på helgerna nu. Stänga av datorn och tankarna på jobb och skola för att ladda batterierna. Det fungerar hittills alldeles utmärkt, energin på måndag blir toppen och arbetsveckan fungerar felfritt. Men det kanske blir lite blogglöst. Hur som helst - helgen var fin. J fixade finmiddag i fredags innan vi kröp ner i soffan för ost, vin och en halv säsong Lost. Inte helt fel. Lördagen blev det till att sova ut, inte heller helt vanligt. Sedan togs det en sväng på stan innan det blev onyttighetsmaraton i soffan med godis och chips samt ännu mer Lost, Scrubs och Resident Evil 3. Mångsidigt och rätt skönt.

För jätteovanlighetens skull är jag även hyfsat ledig på en söndag. Spelrecensionerna betades av tidigt och det är egentligen bara en text kvar. Så istället blir det matlagning med mormor, indiskt är temat och det blir skoj.

Men. Ledigheter åsido. Jag längtar faktiskt till måndagen. Har kommit igång bra med uppsatsenerna nu och kommer ge båda mycket tid i veckan. En sväng till härnta blir det för att kolla viktiga böcker till Litteraturvetenskapen, eventuellt också blir det ett besök på Länsarkivet för att kolla i kyrkoböcker kring insamlingar. Historian är lite som en skattkarta ungefär där man kommer från ett steg till ett annat. Jättespännande.

Mindre spännande är CSN. Fick papper i fredags. Hade tjänat 2000 för mycket 2007. Dock kan jag behöva betala mer om CSN är taskiga. Första halvåret blev det nämligen ca 7000 för mycket medan jag andra halvåret landade under fribeloppet med råge. Sista ÖB-tiden som gjorde att det slog över och..ja. Jag tror det säger sig själv. Nu är det bara att hoppas på ett humant CSN. Annars får syrran agera semesterbank i maj när vi siktar på att möta Grekland.

Speltorsdag

Torsdagen vigs i vanlig ordning åt spelskrivande. Mjukstartade morgonen med två bottennapp. Watchmen End is Night var uselt, men jämfört med Onechanbara Bikini Samurai Squad var det GOTY-material. För oj så kasst det sistnämnda var. Egentligen bara en illa dold ursäkt för att få kolla på polygonpattar snarare än spel. Det inleddes med en duschscen. Såklart. För en av de yppiga samurai-brudarna var naturligtvis tvungen att stå i duschen när hon hörde om attacken. Och såklart blev det så bråttom att hon inte hann klä på sig när hon rusade fram till tv:n... Jag tror det säger det mesta.


On the go

Det tuffar på rätt bra nu. Därför det varit uppdateringstunt om man säger så. Inledde veckan med lite combat, release av 39 närmare bestämt. Enkelt, bra och blir på sikt gissningvis helt kräkjobbigt eftersom kombinationerna inte är komplicerade och således uppmuntrar att man tar i tills man spyr. Typ. Blir något att bita i. Bita i blev även thaiboxningen igår. Teknikpass där några välplacerade frontkicks känns idag. Ska köra friträning ikväll och nöta teknik, sparkar i synnerhet. Sedan blir det hem och testa det fantastiska spelet Onechanbara Bikini Samurai Squad. Tjejer i bikini som slåss mot zombier. Varför man har bikini vet jag inte, men det förklaras kanske på sikt. Kan man hoppas.

Just ja; startade även dagen med 45 minuter spinning. Jobbigt att kliva upp, men rätt skönt sen. Behövdes med tanke på att resten av dagen spenderades i skolan. Temaområde 2 presenterades och det verkar otroligt intressant. Rasism är temat och böckerna är beställda. Blir fint det.

Fortsatt fredagsflams




Fortsätter varva jobb med trams. Och sno roliga länkar från http://forum.macworld.se/blogg/

Spana in den här. Imac Shuffle. Praktiskt värre.


Köttskepp

Det började bra och effektivt, sedan spårade det. Genreteorin övergavs och istället hamnade jag på supersizedmeals.com och ett recept på...köttskepp. Kanske någonting att överraska J med senare idag?


Hej genreteori

Idag är temat för dagen Litteraturvetenskap C och uppsatsen ska få en sida eller två. Just "uppstarten" känns lite seg. Eller uppstart och uppstart, inledningen. Läst och klurat har jag gjort länge. Dock inte på någonting roligt som de faktiska böcker (Harry Potter) jag faktiskt ska läsa utan snarare på genreteori. Det räcker liksom inte att säga att Harry Potter är en ungdomsfantasybok, genreteorin ska med i bilden också. Vad alla har sagt om genrer tidigare, hur man kan se på genrer och blahablaha. Men kommer jag vidare med det så tror jag att det kommer pinna på rätt bra när jag är vid de faktiska verken. De som är lite roligare.

Vuxenpoäng och zombier

Mycket vuxenpoäng de senaste dagarna. Först familjejuristen för att fixa så allt är ordentligt runt lånet. Det gick bra, men var sådär kul. I synnerhet inte när advokaten började prata som om Johan var dödsjuk och hade ungefär en vecka kvar att leva bara för att han ville sälja in ett testamenteavtal och få mer pengar. Mindre kul. Roligare var det istället på banken idag, jag och J styrde upp pensionsgrejer och hörde oss för om räntebindning på lånet. Vuxenpoängen haglade. Men å andra sidan hade vi spelat Resident Evil 5 till tre på natten innan så det kanske jämnade ut sig.

Resident Evil 5 är för övrigt grymt. Helt fantastisk. Saknar ord. Årets spel hittills. Fantastisk. På alla sätt. Co-op har sällan varit roligare. Stor recension ligger uppe på Gameplayer. Skrev totalt fyra recensioner av spelet imorse. Det var lite...upprepande med viss variation. Ikväll skriver jag om andra spel. Och skivor. Lyssnar på lite dåliga presskivor nu. Dåligt som i att det är ett jobbigt kopieringsskydd där det på alla spår förutom tre är en voice-over från helvetet som påminner om vad man lyssnar på så man inte kan lägga upp plattan på nätet. Hej tillit, hej.

A

Kammade hem ett A på hela Mentalitetshistorie-kursen. Känner mig nöjd och firade med (redan inplanerad) sushi. Och kanske lite plugg samt jobb. Imorgon blir det besök på arkivet för att fixa lite mer viktiga saker. Läsa i gamla protokol och sånt. Om jag inte sover hela förmiddagen istället, det är också tänkbart.

Pedagog

Ibland skrämmer det mig att jag är så fånpedagogisk på hemmaplan. Har en veckoplanering över det jobb/plugg som ska betas av i veckan. Inte så konstigt med det kanske utan snarare ett måste för att få ihop alla bitarna när huvudet är gjort av teflon. Så varje dag har olika aktiviteter. Igår var det en dag riktad mot jobbande. Renskrev intervju med Crucified Barbara och första delen i min artikelserie om Bröderna Grin samt halva andra. Kvällen spenderades med zombiedödande i Resident Evil 5 och man kan sammanfatta det som en rätt bra arbetsdag. Idag ska jag jobba med Metod-kursen i Historia B. Kanske inte lika kul, men det går ann.

Men. Problemet med min planering är egentligen inte att den finns. Det är hur den ser ut. Med ärtiga små tuschpennor har jag skrivit in sysslorna. Rött för skrivjobb, grönt för plugg pch blått för det som ligger på helgen. Sedan en sammanfattning i svart över exakt allt som behövs göras. Säga vad jag vill om AU1, lite verkar den ha gjort i alla fall. Snart gör jag nog planeringen i papier mache, dansar en dans från rörelsen eller bygger upp den som ett litet drama...

Intervjusammanfattning

Går igenom  högvis med material och betar undan. Det här citatet från Uffe på Grin är oslagbart i frågan om spel är kultur.

"Spel är allt som påverkar kultur. Jag brukar jämföra spel med rock. Eller med video. Man kan gå tillbaka till tiden ”Åh, video är satan, hemskt och förkastligt”. Rocken, precis samma grej. Sedan kan man ju gå tillbaka ännu mer. Boken, hjulet. Det här med att gå på land, det känns ganska ”usch”. Ungdomarna nu för tiden. Simma vidare. Det är lite generationsgrej. Så jag tycker att det är kultur. Allt blir ju kultur. "

Vilken helg



Oj vilken helg det var. Fin på alla möjliga sätt. Inleddes med thaimat och viss förvirring hos undertecknad. Höll på att öppna ölflaskan med osthyveln och ställde raklöddret i barskåpet. Inte helt med. Bättre ordning blev det sen när vi traskade in till Aveny för att gå på Club Deströyers nypremiär. Var kvällen till ära även fotograf och tog den mycket tjusiga bilden ovan. Lite småhyfsad för att bara komma från en dum rockrecensent.

Lördagen gick i parmiddagens tecken. M och J kom över på älgfilé, potatisgratäng och efterrätt. Mycket snack och god mat. Kan bli något av en vana. Söndagen skulle sedan inledas med brunch på Knaust. Dessvärre togs inga externa gäster in idag så vi, jag, J och F, kilade vidare till Charm istället.

Nu arbete. Såklart. Hårdrock och spel. Det gamla vanliga.

Ständiga i-landsproblem

Har ett gammalt vanligt i-landsproblem just nu. Har en bunt skivor att återlyssna på i och med Leader of the Pack till SRM. Men en av dem är så sjukt mycket bättre. Den sticker ut, kickar ass och kommer utan problem vara med på topp tio-listan för 2009 när året summeras. Det är den jag vill lyssna på. Om och om igen. Men istället måste jag lyssna på skräpmusik och skriva om det.

Något av ett i-landsproblem. Snart måste jag väl spela ett dåligt spel också...

Finbetyg

Som den ena av delkurserna i Historia B har vi läst mentalitetshistoria. Skrivt två pm, haft två seminarium och ska bara skriva ett ytterligare PM nu, sedan är det klappat och klart. I vanlig ordning har jag varit stressad under PM-skrivandet med många bollar i luften och både läst samt skrivit med kniven på strupen. Viss oro för responsen fanns därför.

Men.

Det gick ju bra det här. Två gånger A blev betyget, bara jag klipper till mig lite nu och behåller skärpan i sista PM:et så är saken biff. Det känns bra, minst sagt.

Lång dag

Varit en lång dag. Hunnit med att avsluta Män som hatar kvinnor för andra gången och kan nu se filmen med gott samvete. Lika bra var den nu också, även om det (som Jonas Gardell tidigare konstaterat) lite konstigt att Blomqvist är en så vansinnig kvinnomagnet. Men men. Så kan det vara ibland.

Avrundar med Kill Bill och glassätning, Sia viol och citronlakrits, grädde och lakritssås. En fantastisk kombination perfekt för en lillörda.

Metal

Samtidigt som jag lyssnar och skriver mina hårdrocksrecensioner bläddrar jag förtjust i min Cheesecakebok för att hitta lämpligt helgrecept. Hårdrockstanten Hård i sitt esse.

Utmanad

5 saker jag har i min frys
- Älgfilé

- Köttfärs

- Frysta bär

- Kycklingfilé

- Laxfilé

 

5 saker jag har i min garderob
- Träningsväska 1

- Träningsväska 2 (muay thai-prylar)

- Finklänningarna

- Mjukisbyxor

- Mårdhalsduk (aka Corpse scarf)

5 saker jag har i min bil
Jag har ingen bil längre. 

5 saker jag har i min handväska
- Plånbok

- Ipod

- Penna

- Block

- Nycklar

 

5 saker jag har i mitt badrumsskåp
- Ipren

- Träningsvärkstvål från Lush

- Parfym

- Body butter

- Hårsnodd

5 saker jag kommer att ha gjort om 5 år
- Lärarexamen (1,5 år kvar)

- Renoverat lägenheten i toppskick

- Fått ett riktigt fast jobb

- Läst den ettåriga journalistutbildningen (eller läst ännu mer historia/litteraturvetenskap)

- Fått ytterligare ett skrivjobb

- Köpt bil

 

5 första bilderna i min dator

 

 

5 första albumen i min dator
Best of Accept - Accept

Archangels in black - Adagio

A little south of Sanity - Aerosmith

After forever - After forever

Along came a spider -Alice Cooper

5 första filmerna i min dator
Inga. Har bara musik i min dator. Laglig muisk.

Deadlinetisdag

Sweden Rock deadline idag. Svettigt värre och inte blir det bättre av att jag haft ont i ryggen större delen av förmiddagen. Vilar bort det och kurerar med glass i stora lass, sånt brukar vara bra. Har dessutom bara en bok kvar till den första delkursen i Historia B, Osten och Maskarna, snuddar mot kulturhistoria och handlar om hur en mjölnare på 1500-talet hade religiösa idéer som inte direkt var poppis. Så han brändes, men så långt har jag inte kommit i boken än. Blir skönt när denna delkurs är över,  inte för att den varit jobbig direkt (tre PM, tre seminarium, tre böcker), men det är alltid skönt att bocka av saker. Nästa vecka blir det full fokus på uppsatserna. Genreteorin ska spikas till Littveten och arkivet ska besökas för lite ytterligare avläsning kring spanska sjukan. Blir spännande det med. Mindre spännande är att det känns som om lillmacken ska braka ihop när som helst. Den tycker inte om att vara igång länge och skulle behöva lite första hjälpen. Förhoppningsvis är det någonting som löser sig framöver. Annars får det väl bli papper och penna eller nått.

Nu en sväng hem till mor och far för middag. Kanske en birstatur också för glasinköp på Fabriksbutiken. Middagsbjudning till helgen och vinglasen behöver kompletteras.

Underhållning

Kvällen har varit bra. Underhållande, men dessvärre bör jag nog inte skriva vad som roat. Får nöja mig med att sumera combatpasset som svettigt, det efterföljande badbombsbadet som trevligt och kvällens arbetspass som effektivt. Två intervjuer är snart skrivna och några LOTP-plattor betygsatta. Och kvällen är ung, några fler saker ska fixas innan det blir däckning. Dumt att kliva ur zonen när man tagit sig dit.

Hemma bäst

Det blev en lång arbetsvecka förra veckan. Skojar inte om jag säger att den förmodligen låg på 60 arbetstimmar. Skola krockade med skola, plus lite mer skola och ännu mer jobb. När jag intervjuade Ralf i Mustasch syntes det att jag var zombietrött och större delen av fredagen vaggade jag runt på ren vilja. Men spelningarna var bra. Mustasch levererar alltid och Opeth är ju något av en favorit. Intervjuerna blev trevliga, även om Opeth-Micke föll bort.

Nu i veckan väntar annat jobb. Intervjuerna ska bli text, Wolf ska spanas på fredag och massa SRM-musik ska avlyssnas. Men till det vackra ljudet av en brummande diskmaskin kan man göra allt.

RSS 2.0