Tur man är tuff

Ibland får man intrycket av att jag är rätt hård. Skulle jag tro. Åtminstone på ytan. Men känner man mig vet man att det bakom skalet är rätt mjukt. Min badkrukesida blev hånad i Grekland och igår var det dags igen. J var ute på stan och jag skulle gå på toaletten. Vad ser jag där om inte en stor, svart mördarspindel. Jag hatar stora, svarta mördarspindlar. Efter ett ordentligt kraftansamlande beslöt jag mig för att försöka ta död på den, jag utrustade mig med toalettborste, tofflor och ordentlig bok (att slänga på spindeln i händelse av nödfall). Det gick sådär eftersom satansspindeln var snabb som attan och kvickt bytte hörn i den lilla toaletten. Förskräckt slängde jag igen dörren och gick för att utrusta mig med något form av bedövande rengöringsmedel. Gick sådär även det eftersom spindeln hunnit gömma sig under tiden jag hämtade extrautrustning. När J kommer hem möter han således en mycket förskräckt flickvän som kräver att han inträder på sitt allra manligaste vis och dödar storspindeln. Slutet gott, allting gott. Men så många tuffhetspoäng blev det inte för undertecknad.

Djurspaning

För att vara inbiten stadsbo har jag sett ovanligt många skogsdjur den senaste helgen. Har visserligen sin förklaring i att vi varit på landet hela helgen och att vi igår åkte runt alön, men utedjur, även känt som livekött, har vi trots allt sett. Och det är ganska kul. Så kul att det är läge med rangordning.

5. Svan
Var? Alnö
Nä. Svanar är inte så roliga egentligen. Men vi såg en sån i alla fall.


4. Kossor
Var? Markum
Kor i sig är väl inte så jätteroliga, de har flugor runt hela huvudet och slickar sig gärna i näsborrarna med tungan. Men när en hel bunt kor kom galoperande mot stängslet i något av en pilformation blev jag lika delar rädd som imponerad. Med tanke på att min favoritkost är glass och kött (dock inte samtidigt) känns det som jag avverkat både en och två kossor genom åren, någonting som den attackerande formationen kanske kände till. När de senare ställde upp sig på rad blev det återigen en gestaltning av att djuren trots allt inte var så dumma som de såg ut.

3. Rådjur
Var? Alnö
Vi såg visserligen inte djuren i flock, men på ett varv runt ön hann vi spana in tre stycken rådjur som alla bestämt rörde sig mot mitten. Eftersom timmen var sen misstänkte vi ett hemligt rådjursgathering sådär framåt midnatt. Blev även, av någon opassande anledning, väldigt sugen på rådjurssadel, men fick arga blickar från herr J.

2. Bäver
Var? Markum
En snabb glimt på bävern Bäver fick vi i Markum. Den såg ut som en norrlänsk krokodil. Och bara det är ju häftigt.

Vinnare - Andfamilj
Var? Markum
Gulligast var utan tvekan när vi sprang på en hel familj av gräsänder. Mamma and och typ 8-10 kids. Som var ursöta. Roligast blev dock när de skulle åka iväg och ungarna kom på att de, istället för att simma själv, kunde lifta på morsans rygg. Två ungar fick plats och åkte gräddfil medan de andra simmade på bakom. Som sagt, rätt sött.


Inte ens i närheten Mygg
Var? Markum
Jag var hett byte för myggen i Markum. Två gigantbett varav det ena rakt på kinden klassificeras rätt långt ner på topplistan.

En kärleksförklaring



Det här inlägget skulle kanske kunna handla om kärleken till J, eller framlyfta det fina faktum att mina föräldrar firar 20-årig bröllopsdag idag. Det hade både varit lämpligt och passande. Men det får vi ta en annan gång.

Istället vill jag passa på att hylla den absolut godaste godsak som går att köpa för pengar just nu. Plopp saltlakrtits. Efter Marabous mindre lyckade kombination av lakrits och choklad (det där till 95% enbart smakar choklad), har Plopp gått åt rakt motsatt håll och levererat en saltlakritsdelikates som inte är av denna värld. Så krämig, så god och så salt. Jag och J tog en nattur till alnö igår och skulle naturligtvis köpa med oss lite roadsnack. För min del är valet givet, Plopp saltlakrits är det godaste som hänt den svenska lakritsmarknaden sedan 88:an black. Gillar man salt, bitig lakrits med en stunds choklad är köpet solklart. Eller ja, man får räkna med att inte bara köpa än. Sinnesjukt god och en godbit att ingå äktenskap med.

Arbetsmotivation



"Don´t postpone what you intend to do"

Så säger min kontorsfilosof ovan. Och det är ju ett bra budskap. Skönt att jag följt det och inte alls sitter här apstressad med två timmar till deadline. Som sagt, skönt. Eller hur det nu var.

Midsommarkossor



Midsommar var finfin. God mat, trevligt sällskap och levande djur. Kossor, bäver och andungar som liftade på sin andmamma var några av sakerna vi spanade in. För min del varvade jag sömn med ätande och är således både utvilad och mätt just nu. Ser till att göra någonting åt det med lite träning imorgon bitti.

Midsommarsparring

Laddade upp till midsommar med inte så lite sparring igår. Högt tempo, rätt hårt, men sjukt kul. Resultatet idag är visserligen en svullen och blå armbåge, ett blåmärke rakt på näsan och rätt blå ben/knän som gör det till helt rätt val att inte ha klänning över midsommar. Nu vilar jag upp mig i helgen innan det blir ännu mer hårdköring. Jag och J åker till hans mormors stuga i Markum där det blir midsommarfirande, bokläsande och tur till Ulvön.

Glad midsommar!

Spelrummet levlar

Spana in hur fint vi tar hand om GH-gurorna :D


Höstrusk i juni...

...verkar ha resulterat i höstförkylning. Lagom roligt. Har dock hunnit med att både tvätta och städa hela lägenheten idag, alltid något. Kurerar mig med vaniljte, fotboll och lite kvällsjobb istället. Bättre väder till midsommar då vi åker till J:s släkts stuga är att föredra.

Kökspan

Jag och J tog en svängom till Birsta idag för att fortsätta spana ut vad vi ska ha i köket. Efter min lilla deklarationsfadäs har vi fått senarelägga renoveringen en sväng, men bättre sent än aldrig och fint blir det. Kaklet blev utbytt idag till ett annat som nog, på sikt, kan bli finare. Det kommer verkligen bli ett kickass-kök när det är färdigt och där man kan laga mat hela dagarna. Ser fram emot det otroligt mycket efter att ha haft två ganska skruttiga kök tidigare.

Annars så jobbar jag faktiskt lite ikväll. Har varit ledig helt sedan fredagens opponering. Skönt, men nu är jag rastlös och har saker att göra. Så då gör jag dem. Bland annat är det snart Sweden Rock-deadline och annat viktigt.

Först och främst dock - middag. Grillad kyckling, färsk pasta, ananas och mangosås är på agendan. Brukar slinka ner.

Sommarlov!

Det här har jag gjort läsåret 08/09:

Jag har pluggat 150%
Jag har jobbat mer än någonsin tidigare med en rad olika tidningar
Jag har samtidigt aldrig haft lika bra betyg som nu
Jag har tränat mycket thaiboxning
Jag har tävlat i thaiboxning
Jag har varit i Leipzieg, London, Zakynthos, Blekinge mf.
Jag har skrivit en b- och en c-uppsats.
Jag har blivit redaktör på Gameplayer
Jag har vickat som spelredaktör på Stockholm City

Nu ser jag fram emot den tommaste sommaren sedan jag var 17 år. Rockweekend och Gatufesten blir jobb. Däremellan mest småpyts. Skulle dock framhäva att jag faktiskt är värd det.

Järnnätter

Om det var någon som tvivlade på kölden i Blekinge under helgen, spana in DN. http://www.dn.se/nyheter/sverige/rekordkylig-start-pa-sommaren-1.888084

Järnnätter kallas det och är i korta drag minusgrader i Juni. Inte så mysigt. Inte så kul. Att jag stod med långkalsonger, tre tröjor, jacka, mössa och filt, på Sweden Rock men ändå frös har helt enkelt sin förklaring. Burr.

Greko



Sitter och småfixar lite saker, bland annat beställer jag lite framkallningar från både Sweden Rock och Greklandssemestern. Ska göra små töntiga fotoalbum från semestern och göra rokad av festivalbilderna i hallen/vardagsrummet har jag tänkt. Skulle egentligen träna imorse, men råkade somna först vid fyra pga lååång spelsession med Resident Evil: Code Veronica, så då kändes det föga lockande att kliva upp vid sju. Kör ett pass ikväll istället då jag är mer utvilad.

Fokus ligger annars på uppsatserna nu. Det, lite tv-spel och massa hårdrock. Som det ska vara. Eller som det brukar vara snarare. Frågan är hur många dagar av semestern jag lyckas uthärda som "ledig" innan det börjar klia i fingrarna och jag blir rastlös. Får man gissa på....en halv?


Landar

Börjar sakta men säkert landa efter Sweden Rock, skola och flängande. Opponering på fredag. Sedan sommarlov om det inte blir en massa rester. Men det är skönt. Unnade mig en sovmorgon imorse, vilket var rätt skönt eftersom jag inte sovit ordentligt sedan jag var i Grekland. Då jag inte heller sov så länge eftersom sängen var lika hård som undertecknad (höhö...). Så det var skönt. Idag ligger annars fokus på nyttiga saker. Förberedning av opponeringen, tvättstuga och annat småplock. Tankarna ligger dock hos stackars J som är på akuttid hos tandis för visdomstandsbesvär. Själv behöver jag inte oroa mig för sånt på länge. Min replik när vi köpte bord till balkongen (Kassörskan:- Ska ni bara ha bordet? Sofia Pucko; - Nej, vi ska ha bordsskivan också.) gjorde att tänderna kröp ner minst en centimeter på grund av akut dumhet. Så det är ju bra. I alla fall.

För övrigt har jag även sjuk träningsvärk just nu. Skönt, men jobbigt. Ikväll ska det bli mer av den varan.

Hemma igen

Sweden Rock är avverkad. För första gången var det annat än solsken nere i Blekinge. Regn, isvindar och frostnätter stod på buffén. Inte helt planerat och ganska eländigt. Men banden levererade. Såklart. Kanske främst Twisted Sister, Volbeat och Immortal. Var även tvungen att slutspurtsjobba en del. Både på tåget och nere i presstältet. C-uppsatsen skickades in under torsdagnatten och den småkorrigerade B-uppsatsen drogs också iväg. Med ett A som resultat. Känns bra. Finbetyg på C-diton nu så kan jag ta sommarlov med gott samvete. Opponering på fredag. Sedan är det lugna puckar ett tag.

Nu dock; thaiboxning så här på morgonkvisten. Trött? Ja. Men det ger sig.

Att se fram emot;

Vad som lockar mest på Sweden Rock i år:

In Flames - Förra året på Metal town gav minst sagt mersmak. Enda spelningeni  sverige i år och mycket utlovat krut. Kan bli fuckingjävlajättebra.

Candlemass - Med nya skivan i bagaget bör man inte misslyckas. Revanschdags för Lowe efter bleka giget på MT -07

Twisted Sister - Att bocka av på klassikerlistan

Heaven & Hell - För att det var bra 07 och för att skivan sparkar rumpa

Immortal - Brukar vara sevärt. Och så är det jävligt metal.

Men. Först. Liiite mer uppsats. Sedan några få timmar sömn innan det tidiga tåget går imorgon. Tjo och tjipp.

Hejdå Harry, hej Hårdrock!



Harry Potter har förföljt mig den senaste tiden. Inte på ett spännande stalkervis utan snarare på ett "helvetesjävlar-sofia-varför-valde-du-en-bokserie-på-sju-fläskböcker-där-bara-två-kunde-hänga-med-till-grekland-för-annars-hade-det-blivit-övervikt"-sätt. Man tycker jag jag borde lärt mig efter analysen av Mobergs Kristina (fyra fuckingjälva fläskböcker) på B-nivån. Vad blir nästa steg, isfolket? 48 böcker. Tjo och tjipp. Nä. Nästa gång tar jag en dikt. Eller en diktrad.

Hur som helst. Det har alltså varit mycket jobb. På grekland och hemma. Uppsatsen ska in på fredag. Nu på fredag. Imorgon, 08.11, åker jag till blekinge. Presstältet på Sweden rock får hjälpa till med uppstatsen också, men eftersom böckerna är stora, referensverken många och post-it-lapparna slut, måste jag ändå göra klart större delen av slutspurten hemma. Nu. Så det blev ingen thaiboxning igår och ingen ikväll. Får mig att klättra på väggarna, men dygnet har bara ett visst antal timmar. Som dock pressas till max just nu. Men. Det ser ut att gå vägen. Handledning idag uppe i härnta. Fin respons och analysen höll. Nu ikväll har jag och diskussionen, en stor Red bull och en påse godis försökt hitta hur Rowling förhåller sig till fantasygenren. Och det har gått vägen, det med. 44 sidor. 90 000 tecken. Det är i särklass det längsta jag skrivit någonsin och jag anar att det blir åtminstone en-tre sidor till innan det är slut. Men, igen. Det går vägen. Att jag fick mycket fin respons på B-uppsatsopponeringen av Historian i veckan bidrog till arbetsmoralen så nu fortsätter jag köttjobba och tar sommarlov på fredag. I blekinge. På Hårdrocksfestival. Jag tror inte jag behöver förklara hur skönt det känns.

Greklandsrapport kommer senare, just nu blir det bara en liten bild. Som, såklart, gestaltar hur jag pluggade med Harry nere i Zakynthos. Men, iof. Man kan ha sämre förutsättningar.

It´s alive!



Lugn bara lugn. Jag har inte kommit bort. Men. Min c-uppsats ska vara inne på fredag, på onsdag åker jag till Sweden Rock. Festival. Jag är lite upptagen, om man säger så. Men sedan kommer jag tillbaka med full fart.

RSS 2.0