Osthyvelelände

Hoppade träningen ikväll eftersom kropp och benhinnor var trötta. Men lyckas skada mig på hemmaplan istället. Julosten skulle hyvlas och jag vet sedan tidigare att den är en fara. När den var nyinköpt lyckades ovansidan av tummen bli avhyvlad och det har inte riktigt läkt än. Dagens skada är dock värre. Hyvelfan åkte in på undersidan typ mot benet, blodet sprutade, jag var ensam hemma och plåstren var slut. En näsduk och sporttejp fick bli ett provisoriskt förband. Vågar dock inte kolla hur det ser ut, men det pulserar, svider och gör ont som satan. Jag ska aldrig mer hyvla ost utan skyddsutrustning.

Intressant efter 1950?

Sitter och är ovanligt duktig och effektiv idag. Skönt. Tentan är färdig, några LOTP-betyg satta och jag småfixar både här och där. Men jag har ett problem. Sista delkursen på historian handlar om tiden efter andra världskriget tills nu. Vi får välja valfritt ämne och skriva 5-10 sidor om det plus muntlig presentation. Ramarna är ganska fria. Men jag har afasi. Eller snarare dålig fantasi. Kommer inte på någonting "kul" att skriva om. Kalla kriget och Vietnamkriget känns lite för enkelt, uttjatat och skittråkigt. Men samtidigt praktiskt eftersom det finns material i kursboken och så. Tänkte egentligen skriva om den norska blackmetalscenens kyrkobränder i början av 90-talet, men fegade ur. Hoppyläser Lords of Chaos istället.

Men. Tips om skrivämne mottages gärna. Bra, spännande och väldokumenterat är kraven. Eller ja. Bara det finns en vetenskaplig källa att hänvisa till så är saken biff.

Hej tenta, hej

Hemtenta och tvättstuga på schemat idag. Tentan är barnsligt liten. Och ganska lätt också. Lätt på ett nästan oroväckande sätt. Som om det finns mycket mer man ska lägga in utan att det står där. Men omfånget är bara 3-4 sidor så det kan man inte heller göra. Så jag lär göra färdigt den idag. Sedan nyårshelg innan jag skriver det sista till historian och börjar arbetet med C-uppsatsen på allvar. Tjoho. Blir faktiskt grymt. Tror jag.

Just ja. J köpte Guitar Hero: World Tour igår. Och jag blev med ens en obstinat rockstjärna. Först surade jag över att jag inte fick pynta gitarren med klistermärkena och tog fram min gamla plastgura igen. Sedan insåg jag vad mycket roligare trummorna var och occuperade dem samt slog lite för hårt enligt J. Men det var riktigt riktigt kul. Idag blir det mer rockande skulle jag tro.

Hann även med en timmes gymmande igår. Hade tänkt hoppa pga trötthet, men stark köttfärssås plus några superstarka jalapenos väckte mig. Gick från proppmätt till afrikasvulten så något rätt måste jag ha gjort. Ikväll blir det MT som uppiggande nyårsfajting.

Toppenlördag och Scott Weiland

Gårdagen var grymt. Mycket folk av det trevligare slaget hemma hos Mattias innan vi gick vidare till Bishops och drack Hoegaarden innan det avrundades med vansinnigt god kebabtallrik på Kebab City och taxi hem. En mycket trevlig lördag som sagt. Idag blir det mer fart dock. Ska eftermiddagsslåss och nöta teknik på herr/fröken säck samt försöka jobba lite. Plattor som ska lyssnas på och spel som ska avverkas så det finns lite att ta av när vårsäsongen kör igång samt lite artikelspån typ. Just nu lyssnar jag dock på Scott Weiland (ex-Velvet Revolvers) dubbelsoloplatta. Efter ungefär tre låtar började den kännas enformig, så det är väl sådär. Men den får några chanser.

Jullov



Det är lite dåligt med uppdatering på bloggen nu. Har tagit ett litet jullov från allt vad jobb heter. Men bara ett litet eftersom jag brukar bli ganska uttråkad av för mycket ledighet. Så på måndag blir det hårdkörning igen (höhö...) med tentajobbande och allmänt fixande hit och dit. Men julen har varit grym. Fina presenter trots att jag inte varit så snäll, en toppenbra juldag där det både blev fest och mys (traditionsenlig julfest hos Jenny, sedan soffmys med J hemma när andra gick ut på krogen). Nu ska vi snart äta god middag innan det bär av till annan fest hos J:s kompisar och sedan en sväng ute på byn. Blir nog trevlig och jag är rätt laddad.

För övrigt; mamma och pappas julgran var mycket, men inte riktigt fin. Ungefär samma format som Anna Book skulle jag väl vilja säga och granen fick både ett och annat skratt under kvällen. Vilket resulterade i att en arg och julgransutväljande lillasyster upprepade gånger slog mig i magen. Men seriöst. Kolla ovan. Granen ser verkligen inte klok ut.

Spotify

Äntligen har jag fått en invite till Spotify. Spännande. Hittills är jag dock lite besviken på hårdrocksutbudet, men det utesluter inte att det inte finns annat roligt att hitta. Som det tyska soundtracket till Mamma Mia. Just ju lyssnar jag på "Gib mir, gib mir, gib mir" (Gimme! Gimme! Gimme!). Förmodligen blev det en reaktion av att jag lyssnat på den tyska hårdrocksdrottningen Doro hela förmiddagen.

Snart jul

Fint med lite julsnö. Åtminstone när man är inne. Efter att ha lovprisat "det vackra vinterlandskapet" under bilåkning visade det sig vara mindre trevligt med vinterlandskap när jag gick hem från stan i piskande motsnö igår. Vinterlandskap är bäst inomhus. Tycker jag. Och stannar inne. Det blir en sväng bort till muay thaien senare dock för lite uppesittarslagsmål. Sedan hem och spana Edward Scissorhands tillsammans med lillasyster. En film vi har som tradition att bara se i samband med jul. Så det passar ju bra. Vi ska även fortsätta lite med vår tvålverkstad. Samt skriva julrim. Först dock lite hemtenta. Det är ingen panik visserligen, men dels tycker jag det är tråkigt att vara ledig och dels skulle det vara rätt skönt att ha den avverkad.

Bruno Kattsson



Herr Katt har på sin julsemester i stan hittat en ny favoritplats. Bruno Mattsson-fotöljen. Eller, rättare sagt; Bruno Kattsson-fotöljen.

Nej, förlåt. Den var dålig. Men jag har nästan en ledig kväll ikväll och då blir det på den här nivån. Har hunnit med en del idag. Vaknade 7. På en söndag. Frivilligt. Eller ja. Lillasystertvång. Luciatåg som jag var tvingad att se och då var det bara att kliva upp. Eller ja. Vi dealade så att jag får gå och träna på tisdag under vår uppesittarkväll. Uppesittarkväll med lite slagsmål. Fint blir det. Slogs även lite ikväll. På slagsäcken. Tekniknötande av det ordentligare slaget. Välbehövligt och riktigt kul. Sedan 25-årsfika ute hos J:s föräldrar när hans lillebror fyllde år. Gott och trevligt.

Nu; House-tittande.

Hemmalördag

Det blev inget glöggaloss ikväll. J är hängig och jag är less på mina ögon. Eller ja. Det blir bättre och bättre hela tiden, men att ögondroppa var tredje timme är väl sådär lagom roligt. Går omkring med blanka fylleögon typ hela dagarna och känner mig allmänt ofräsch. Blir jobb hemma istället ikväll. Årets bästa till ST osv. Samt lite LOTP-lyssnande. Väldigt tysk hårdrock på sina håll och väldigt mycket annat på andra håll. Några betyg är satta och det känns rätt bra att för en gångs skull vara ute i god tid. Mycket börjar landa och arbetsbördan har minskat. Nästa vecka betar jag av Littvet.-tentan samt börjar jobba med Historie-uppgiften. Sedan kan fullt fokus ligga på C-uppsatsen i ungefär en månad innan Historia B tutar igång. Ska färdigställla ett PM för uppsatsen under julhelgen och bara jag har klar frågeställningar, metod och teoretisk utgångspunkt så tror jag det kan gå hur bra som helst. Hoppas jag. Vill helst vara färdig med den långt innan B-uppsatsen i historia drar igång nämligen. Slutspurta två uppsatser samtidigt är nog en dum idé. Även om man är stresstålig som en blyvägg.

Aningen gymfiasko idag annars. Kom dit för att köra spinning. Men var tvungen att köpa lås och nytt medlemskort då jag tappat bort de gamla. Gör det innan jag tar lapp till Spinningen. Dum idé, för det blir fullt och jag får gymma istället. Vilket jag också tänkt göra, men spinning skulle vara uppladdningen. Inte alltid bra att bo för nära. Man blir för sen och seg. Imorgon dock, då ska jag slåss. Har inte kunnat köra på över en vecka och är så laddad att jag nästan spricker.

Kattvakt

Vi är tillfälligt med katt jag och J. Herr Kefka bor här över julhelgen och det känns spännande. Om granen får stå kvar är en annan femma, men hittills går det bra. Men med tanke på att Kefka är Sveriges klumpigaste katt är oron befogad. Nåja. Kul och mysigt är det i alla fall.

Julshoppning stod annars på agendan idag. Projekt julklänning. Som många vet är jag inte riktigt en klänningstjej, men när jag väl har klänning brukar det bli bra. Så när jag ska köpa klänning (en gång i halvåret) är det mycket fokus som gäller. Och relativt stor budget. Syster och jag sprang runt på Birsta, provade, letade och tjoade. Hittade en superfin klänning på Sisters, men jag kunde varken andas eller sitta i 40 medan 44 såg ut som en sopsäck. Och 42 var slut. Så jag snyftade och letade vidare. Till slut blev det en snygg från Monki. Svart, såklart. Premiär på julafton om jag inte tjuvstartar vid Glöggaloss imorgon, men det tror jag inte.

Även matlagning med mormor idag. Revbensspjäll. Supergott och det visade sig vara typ världens lättaste maträtt. Salta och peppra, in i ugnen och sedan stanna där i ca 1,5 timme. Inte speciellt ansträngande. Men riktigt gott.

Nu dock; krönikeskrivande. Slösofia har missat Ginzakrönikan och måste ta igen. Sedan är det dags att ta ögonsalva igen. Hurra.

Full fart

Eller inte. Men uppe i ottan var jag i alla fall för att kunna ringa VC och boka tid. Men det där är redan ältat. Tid fick jag och det visade sig vara någon bakterieinfektionjadajada i ögat som jag ska bota med salva var tredje timme i åtta dagar. Tjoho. Men om 2-3 dagar är det okej att träna. Vilket för min del förmodligen blir två. Typ. Siktar på lördagsspinning åtminstone. Kanske lite styrka. Får se helt enkelt.

Nu blir det annars lite jobb. Intervju, listskrivande och krönika. Men först officiell samboväckning.

Privatisering ja tack

Att jag är för privatisering är ingen hemlighet. Friskolor är på många sätt fantastiska och min privattandläkare är (trots plasttandsfadäsen) hundra gånger bättre än den kommunala. Och just nu är jag minst sagt missnöjd med min kommunala vårdcentral. Eftersom ögat svullnat mer, är ömt och varigt tänkte jag boka tid hos vårdcentralen för att se vad skit det är. Ringer runt halv tio. Möts av ett;  "Ja, idag har vi ju inga tider kvar, men du kan ju ringa imorgon 07.30 så ringer vi upp dig klockan 08.00". Eh. Skulle hon inte kunna boka en tid för morgondagen redan idag? Har de ingen kalender med fler dagar än en? Kör de med ett sånt där endagsblock som man hade när man var liten, eller sköter de måhända hela decemberadministrationen med en julkalender? "Dagens chockladbit är tyvärr tagen, men hör av dig imorgon så ska vi se om vi har någon tid".

Förbannad, förkyld och irriterad. Jo. Så är det.

En galen jul

Vansinnigt urusel julfilm. Bortskämda barn ska åka till varuhus för att köpa julklappar. Storebror börjar jaga blondin i röd bikini, småsyskonen hittar en miljon dollar i falska sedlar och shoppar loss. Bovarna som egentligen skulle ha de falska sedlarna börjar jaga barnen. Överspel hit och överspel dit, det är så fånigt att jag mest vill stänga av. Det blir finbetyg i tidningen, absolut.

16 sidor senare...

Hemtentan mailad. Rysk revolution, fascism, nazism, folkmord och 1800-talets Sverige är avverkade. Känns bra. Jobbigt, men nu är det gjort. Sista delkursen är en dans på rosor och hemtentan i Littvet C var knappast avskräckande. 3-4 sidor istället för 16. En enkel uppgift istället för 4 komplexa. Siktar på att göra den redan den här veckan för att kunna vara lite julledig sen. Däremellan ska jag även försöka kora årets bästa spel. Lättare sagt än gjort. Men sedan blir det jullov. Från det mesta. Visst, det blir lite hårdrock och så, men det ska nog gå bra.

Nu; ST-film. En galen jul. Tjoho...

Hängöga, folkmord och kurslitteraturkritik

Intressant mix idag. Förkylningen har utvecklats till mindre feber, status que för halsen och ett uppsvullet öga. Men återigen väntar knappast hemtentan på det och det är bara att spärra upp hängögat för att dyka ner i kurslitteratur. Är inne på sista tentafrågan, Folkmord och massmördande. Lite om hur första och andra världskriget representerade den nya, totala krigsföringen. Samt förintelsen såklart. Dock är kurslitteraturen aningen fånig. Huvudboken är skriven av amerikaner och ibland ger det en lite skev bild som gärna lyfter fram amerikanska förluster och mörkar amerikanska dumheter. Exempel:

"In May 1915 a German submarine sank the British passenger liner Lustiana, which was also carrying arms and munitiaons. More than a thousand lives, including 139 americans, were lost".

Jaha. 139 amerikaner dog. Men skulle man inte kunna nämna hur många britter som kolade också? Eller är det inte intressant? Men det blir värre. Det här är vad som står om atombomberna USA släppte i Japan. Varken mer eller mindre.

"On August 6 and 9, 1945, the United States dropped atomic bombs on Hiroshima and Nagasaki in Japan. Mass bombing of cities and civilians, one of the terrible new practies of World war II, had led to the final nightmare - unprecedented human destruction in a single blinding flash."

Mer sägs det inte. Som hur många som dog av bomberna till exempel. Det är tydligen inte intressant. Annat är det med 139 amerikaner dock. Det är viktigt. Oj så viktigt.

Viss kritk mot kurslitteraturen alltså, som även ibland tenderar att bli ostigt dramatisk och lägga in för mycket värdeord. Som det här:

"Trench warfare shattered an entire generation of young men. Millions who could have provided political creativity and leadership after the war were forever missing."

Då är faktiskt de lite torrare kursböckerna bättre.

Skitförkylning

Förkylningen växlade upp igår kväll med tillhörande feber. Sådär kul. Framför allt inte när man har en hemtenta att fortsätta jobba med. Det kan vara svårt nog att sammanfattat uppkomsten av Mussolinis fascistiska Italien och Hitlers Nazityskland även om man är frisk, med feber och halsont blir det flera klasser svårare. Inlämning på onsdag klockan 17.00. Siktar på att göra färdigt en fråga idag och ägna morgondagen helt åt Folkmord och massmördande. Upplyftande, eller hur det nu var. Resten av veckan blir det dock fokus på Årets bästa-spel och det är inte fullt så dystert.

Helgtenta

Slöuppdateringar nu. Har varit sysselsatt. I fredags var det skola, Härnösand och Edith Södergran-forskning stod på tapeten. Kändes vuxet och avancerat. Kände mig smart. Mindre smart kände jag mig när jag råkade ta loss vindrutetorkaren innan jag skulle åka hem. I snöstorm. Då behöver man oftast bra sikt. Kämpade länge och väl utan att få fast den så jag fick till slut, förödmjukad, till en bensinmack där en bastant mackkvinna satte fast den på ungefär två sekunder. Då kände jag mig dum, men kom på att mackkvinnan förmodligen inte skulle ha en susning om olika studier kring Edith Södergran. Så då blev det bättre.

Åkte hem i extrem halka och ville helst av allt sova. Men middag hos Jenny stod på tapeten och det var trevligt. Tjejsnack och god tysk weißbier innan det halkades hem till mig. Hoppade officiella "Friday i´m in love" för att istället ha en mer privat, tvåpersoners "Friday i´m in love" hemma. Det var trevligt.

Slölördag i soffan framför vintersport avlöstes av ett litet uppryck och självpåtvingat träningspass. Lördagscombat. Dåligt med energi, men skönt att komma iväg i alla fall. Sedan blev det lilla julafton hos föräldrarna där vi bytte julklappar med mormor och åt så vi sprack. Hem, maratontitta SATC och styra världen i A Kingdom of Kefling, blev resterande sysselsättningar.

Mindre kul idag. Vaknade med halsont och hängighet och fick ställa in Knaustfrullen. Istället blev det te, te och åter te innan ryska revolutionen kallade. Hemtenta är planen och om några timmar kommer svärföräldrarna över på älgköttbullar. Det blir trevligt skulle jag tro.

Jobb



Sammanställer intervjun med sångaren i gruppen ovan. Supertrevlig kille. Ringde innan intervjun bara för att kolla att allt var bra, att jag hittade till studion samt fråga om jag ville ha kaffe. Omtänksamhet är snällt, det tycker vi om.

Uppe i ottan igen

Ingen intervju igår (däremot ett nästan-jobb om Körslaget), bätre lycka idag förhoppningsvis. För att hinna med tentajobbande fick jag därför kliva upp sju imorse. Lite jobbigt, men kaffet börjar ge effekt och 1800-talet i norden ska nog kunna betas av nu. Typ.

Ikväll blir det mer spännande. Då ska jag och systern försöka göra tvålar. Tänk Tylor Durden och Fight Club. Så först måste vi stjäla lite fett och hälla syra på handen. Men det blir nog fint till slut. Blod, svett och tvålar liksom. Eller hur det nu var.

För övrigt var det nytt maratontittande på SATC med J igår. Alltid lika kul. Inte minst när vi har efterföljande "seminarium" när vi diskuterar vem som har rätt. Man kan säga att jag i 99,9% av fallen håller på brudarna ;)

Jag må vara en tant men jag heter inte Gerd

Det här stör mig lite. Jag må vara en tant. Okej. Det verkar jag inte ha någonting att sätta emot. Men. Jag är en 23 årig tant. Som heter Sofia. Inte Siv, inte Helga och framför allt inte Gerd. Man tycker att brevbärare borde veta det eftersom det inte är något G på dörren. Dessutom har brevbäraren minst tio gånger fått ringa på för att leverera alla mina tusen jiffybags med spel och skivor personligen då det blir stopp i brevlådan.

Så. Jag heter inte Gerd. Alls. Sofia Maria Isabella Hård. Inte Gerd. Men det spelar tydligen ingen roll. Senast igår fick vi granngerds post hem till oss. För typ femte gången. Är det en tantpik eller är bra brevbäraren ovanligt slarvig?

Och. Återigen. Av inläggets tramskaraktär förstår man att jag egentligen borde göra någonting helt annat. Som att jobba. Eller skriva hemtenta. Så jag försöker med det istället.

Tanteffektivitet

För andra gången någonsin har jag klivit upp oplanerat tidigt. När J kommer hem på morgonen sover jag inte vidare utan studsar upp för att jobba. Eller ja. Så mycket studsande är det kanske inte, snarare zombiegång. Men upp kommer jag i alla fall. Effektiva jobbtimmar finns att fånga på morgonen och med lite kaffe (läs mängder) fixar man det mesta. Hittills har jag hunnit läsa en analys om Edith Södergran (jag är så less på tanten just nu), förberett en intervju med "nästa Takida" Itchy Daze och LOTP-lyssnat på en bra skiva.

Nu blir det dock ett bad och lite ingnuggning med den magiska träningsvärktvålen. Man kan säga att ryggen och skuldrorna är i något behov av den idag.

Träningskväll

Combatrelase ikväll. Skitskoj, men satan vad jobbigt. Axlarna höll på att trilla av ungefär halvvägs, men jag plockade upp dem och tejpade fast dem igen för att kunna köra färdigt. Sen gick jag hem och åt kycklingsallad innan jag gick tillbaka för att pumpa lite. Någon får gärna komma och lyfta upp mig ur sängen imorgon eftersom jag gissningsvis inte kommer kunna kliva upp av egen maskin.

Bra dag annars. Haft två seminarium och ska nu inte vara i skolan på en månad ungefär. En hemtenta och en inlämningsuppgift ska skrivas, lugna puckar. Dock blir det härnta på fredag, men det är en annan femma. Räknas inte riktigt.

Annars har jag slagit in några julklappar idag. Viss dominans av lillasyster-paket. Lite konstigt med tanke på att hon inte varit snäll alls. Men hon har väl lyckats lura tomten eller något. Det brukar ju jag göra.

Tv4 och dess lögner

Det var ovanligt mycket tv-tittande i helgen. Insåg att Tv4 gärna frisserar sanningen.

Först i fredags under idol.

"Sveriges största musiktävling" sa Jidhe. Är det verkligen så? Schlagerfestivalen borde rimligtvis vara större. Och bättre. Men framför allt större.

Sedan i reklamen till stjärnorna på is-finalen "den mest prestigefyllda finalen någonsin"

Eh...Nä. Skulle inte tro det. Så OS-finaler är ingenting i jämförelse eller vaddå? Finaler med idrottare som ägnat ett helt liv åt uppladdning till just den finalen jämfört med kändisar som åkt skridskor i några månader. Yeah right.

Saker jag inte önskar mig i julklapp:

Amy Diamonds julskiva.

Helgaktiviteter

Var till stugan i helgen för att varva ner. Gick väl bra. Sov och åt om varannat. Mycket älgkött blev det. Så mycket älgkött att jag knappt vågade gå till utedasset på kvällen av rädsla för att älgarna skulle hämnas med en nattattack. Men jag överlevde. Och är hemma nu. Ganska skönt. Det var lite kallt och lite långtråkigt utan J.

Kvälljobb blir det idag. Dvs sammanfatta lite av USA:s historia, spela tv-spel och sjunga lite till Lips i min ensamhet (vågar inte köra det när J är hemma). Ingen träning idag. Trött och seg efter för mycket sömn. Tar igen det imorgon med råge.

Har även sammanställt listan över årets bästa spel. Ettan är given. Efterföljande tre lite mer svåra och skulle egentligen kunna ligga lite hur som helst. Men men. Kul var det i alla fall.

Nu jobb.

Om tjejer hade makten...

Det är mycket snack om att det inte skulle bli några krig om tjejer satt vid makten.

Jomentjena.

Det tror jag ungefär vad jag vill om. Läser just nu lite om första världskriget och en rad orsaksförklaringar. Det kan sammanfattas med att många av ländernas ledare var väldigt typiska killar som skulle slå tillbaka på länder de tyckte var dumma mot dem. Alternativt hjälpa sina "kompisar" när andra länder var dumma. Typisk sandlådementalitet av "han slog ju först"-slag. Och väldigt typiskt killar.

Men. Om tjejer hade makten skulle det inte alls vara speciellt mycket bättre. Eftersom vi tjejer sällan behöver en direkt anledning att sura skulle det kunna bli en hel rad impulsiva överraskningskrig som grundar sig på att ledarinnan vaknar på fel PMS-sida och känner "Fy fan vad jag hatar danmark. Skittöntigt litet land med låtsasspråk, alkoholproblem och äcklig mat. Tror jag trycker på bombknappen."

Så nej. Det vore inte bättre om tjejer styrde. Däremot vore det bättre om jag jobbade istället för tramsade.


Mjukstart

Mer sofistikerad Sofia idag än gårdagens grottmänniska. Klev upp när J kom hem i morse eftersom jag inte kunde somna om. Mjukstartade med en kopp te och diktanalyser av Edith Södergran. Kände mig viktig. Spanade in julgranen som pyntades igår. Vansinnigt fint. Råkade beskåda mina smalben. Mindre fint. Sitter och lyssnar lite på årets bästa plattor för att spika vilka som varit bäst. Svårt. Mycket svårt. Mycket jävla superdupersvårt. Dock åker jag till stugan i helgen för att återhämta mig, lyssna på hårdrock och äta kött. Samt julpyssla. Såklart. Blir kul, även om  jag kommer sakna J efter typ två minuter, men han har ändå jobbhelg så det är inte så stor skillnad egentligen. Tror det blir skönt i stugan. Vi ska röka älgkött och bara ta det lugnt. Blir grymt.

Nu måste jag dock kickstarta lite mer med kaffe. Te hjälpte sådär mot sömnlöshetens medföljande trötthet.

Svettsofias snabba spis del 3



(Eller snarare psyksofias snabba spis)

Går man förbi Ica Bergsgatan efter två timmar thai med en hungrig mage och ett trött huvud blir det lätt oplanerade köp. Var sugen på något (läs: hungrig som en varg), men ville varken ha godis, glass eller något annat sött. Istället ville jag ha Kött. Spanade mot rostbiffen och saken var klar. En påse rostbiff och en julmust fick det bli. Eftersom sambon är borta kunde jag slafsäta direkt ur påsen framför datorn. Stilfullt? Ordningsamt? Inte det minsta. Men satan vad gott.

Julbak



Blåknä in the house. Dock gör det andra ondare, men det är inte lika effektfullt. Ömhet och extrem trötthet ställde in träningen till förmån för julbak. Eftersom jag är världens otåligaste människa är jag således sådär bra på att baka, och knappast gick det bättre idag. Jag svor i en halvtimme i väntan på att degspadet skulle svalna till 37 grader och fick lite senare ta en prommenad i halka och snöstorm upp till Ica för att köpa bakplåtspapper. Lagom roligt.

Men. Det tog sig. Pepparkakorna blev fina och lussebullarna goda. En trög start, men inget bakfiasko. Det firar jag med lite fin D-skräckfilm åt ST.

Tisdagsslöhet

Nationalismens framväxt och imperalismen  tär på krafterna. Är trött som en zombie och hoppas att det vänder. Ska julbaka med lillasyster hård om ett tag och då gäller det att ha krafter. Vilket även lär behövas ikväll när det blir muay thai. Då ska världens blåsvartaste knä bli ännu mer blåsvart. Eller nått. Teknikträning idag, brukar vara lugnare men på ett hårt sätt. Sedan hem och hetsäta lussebullar. HIttade gifflar igår. Saffransgifflar. Påsen tog slut på ungefär två sekunder.

- Johan, vill du ha en giffel?
(johan tar en giffel)
- Vill du ha en till giffel?
- Kan jag inte få vänta en stund?
- Johan. Jag ska sätta mig inne i spelrummet nu. Ensam och med en giffelpåse. Förmodligen kommer du inte få något mer erbjudande.
- Okej då (J tar typ tre gifflar innan jag hetsäter i mig resten. Helt vansinnigt gott)

Nu ska det stekas lax och hinkas kaffe. Sedan kanske slöheten försvinner. Slö ska jag vara till helgen, då åker jag med familjen ner till stugan och tar det lugnt. Eventuellt läser jag en skolbok om nazismen, men utöver det ska jag nog mest äta gifflar. Saffransgifflar.

Helgsammanfattning

Ny vecka efter en bra helg. Ont i kroppen och blå som ett blåbär här och där visserligen, men bra helg ändå. Inleddes dock sådär. Skulle vara i Härnta för Littvet C. Trodde vi började 13.15 eftersom alla lektioner alltid börjar 13.15. Ungefär 12.20 ringer professor Ahlund till mig.

- Hej, det här är Claes Ahlund på Mittuniversitetet, är du på väg hit eller?
(tänker att det är omtänksamt av honom att ringa och fråga om jag är på väg)
- Jodå, har väl tänkt åka hemifrån om några minuter eller så. Men vi börjar väl först om en knapp timme?
- Nej, vi började 12.15.
- Va? Börjar vi inte 13.15 som alla andra?
- Nej, vi börjar 12.15, det står på schemat
- Ojdå. Då kastar jag mig i bilen direkt.
- Gör det

Aningen pinsamt. Men fram kom jag och det blev en bra inneträff ändå. Litteratursociologi är skitkul. Sedan åkte jag hem, blev överraskad med thaimat från thaivagnen och Singha från världens bästa kille. Då blir man rätt glad. Mysig hemmakväll blev det för min del, gick och la mig redan nio eftersom jag var trött som en get. Tant Hård in the house. Men det var en lång dag.

Lördag skulle på förhand bli jobbig. Farmor och farfar flyttade, men jag lyckades undkomma cirkus Hård genom att passa lillebror Steven Hård istället. Förutom en kväll fylld av hundpruttar och idiothalka på söndagen var det supertrevligt. Jag och J spanade Sex & the City, åt kakor och avrundade sedan med lite Kingdom for Keflings. Dessutom tacomiddag. Rätt bra lördag om man säger så.

Gårdagen inleddes sådär. Att vara hundägare när det är slaskigt och halt kändes inte som någon större hit och det var rätt skönt att lämna bort lillebror på förmiddagen. Istället gick vi in till stan, köpte en julljusstake och sladd. Hem i halkan, ombyte och thaiboxning i två timmar. Fick till bra knän, rätt bra sparring och starka sparkar överlagt så det var mycket bra. Att jag sedan ser ut som någonting katten släpat in är en annan femma. Vill man lida pin kan man inte vara fin, eller hur ordspråket nu var.

Kom sedan hem och blev överraskad av sambon som återigen samlade in pluspoäng. När jag tränat hade han varit och köpt julgran, pimpat upp den samt bjudit hem småsyskonen Anna och Rickard samt Annas kille. Det blev glögg, pepparkakor och tv-spel innan jag avvek för söndagens traditionsenliga hetsjobb.

Fanns dock en nackdel med gårdagen. Saffransgifflarna. Eller rättare sagt bristen på dem. Jag älskar saffransgifflar. Älskar. På riktigt. Kan käka flera påsar åt gången om tillfälle ges. Har suktat efter påsarna hela november, men varit fast besluten om att inte tjuvstarta innan första advent. Så igår skulle det slås på stora giffeltrumman. Men. Jag hittade inga gifflar någonstans. Ica Bergsgatan, Hemköp City, Statoil Bergsgatan, OKQ8 och Hydro kammades med ljus och lykta utan resultat. Således fick det bli pepparkakor istället. Så mycket för avhållsamhet. Nästa år tänker jag börja köpa gifflarna så fort de dyker upp i butik.

Skola nu dock. Seminarium är formen för den här delkursen. 6 seminarium där det gäller att vara förberedd till samtliga. Ämnen lottas och man får inleda de olika diskussionspunkterna. Kan man inte får man gå hem och skämmas. Vilket jag inte har någon lust med, så jag kliver upp i ottan för att plugga in olika ismer och sammhällsstyren.

RSS 2.0